Ingen konkrete løfter fra kulturministeren, men signaler tolkes positivt fra initiativtakerne for samlingen av kulturinstitusjoner i Molde.

Moldejazz2007_artistpyramide

I et møte mellom Kultur– og kirkedepartementet og representanter for teater- og jazzhuset i Molde, Møre og Romsdal fylke og Molde kommune uttrykte kulturminister Trond Giske begeistring for det planlagte byggeprosjektet og at fire kulturinstitusjoner i Molde samles i et felles tak i 2010, heter det i en pressemelding fra festivalsjef Jan Ole Otnæs i Molde Jazzfestival.

I meldingen står det videre at Giske ikke ga noen konkrete løfter i denne saken, men oppfordret initiativtakerne til å arbeide videre med prosjektet og sende en formell søknad til departementet høsten 2007.

Det er utlyst en arkitektkonkurranse for bygget og fem norske og utenlandske arkitektkontor konkurrerer nå opp oppdraget. Avgjørelse for konkurransen vil skje i september.

Byggestart for teater- og jazzhuset er planlagt 1. halvår 2008 og ferdigstillelse innen utgangen av 2009.

Teater- og jazzhuset er et samarbeidsprosjekt mellom Teatret Vårt, Molde International Jazz Festival, Kunstnersenteret Møre og Romsdal og Bjørnsonfestivalen og med støtte
fra Molde kommune og Møre og Romsdal fylke.

Publisert:

Del: