Torsdag 15. november blir Ridehusets nye flygel innviet av Håvard Gimse i en konsert med Forsvarets Stabsmusikkorps og dirigent Ole Kristian Ruud.

Forsvarets Stabsmusikk (Foto:www.fsmk.no)

Mange av stykkene på programmet har hatt en viss vandring mellom “elitekulturen” og “populærkulturen”. Edvard Grieg sin lett gjenkjennelige a-moll konsert for klaver er et norsk ikon på linje med Fanitullen, geitost og vinteridrett. A-moll konserten har en posisjon i populærkulturen akkurat som Beethovens 5. symfoni. Folk som aldri har hørt hele verket kjenner igjen de viktigste motiver fra deres konstante tilstedeværelse i reklame, bakgrunnsmusikk i dokumentarfilmer og de andre musikalske kilder folk møter i hverdagen. I ettertid har a-moll konserten dukket opp i mange sammenhenger, som popsanger, filmer og en Nike-reklame fra 2004!

Richard Addinsells Warsawakonserten er en av de få komposisjoner som har hatt sitt opphav som filmmusikk (Dangerous Moonight, 1941) og har etablert seg i det klassiske repertoaret i ettertid. Addinsells verk er et lappeteppe av den senromantiske musikkstilen (enkelte partier er tydelig påvirket av Griegs a-moll konsert).

Håvard Gimse har etablert seg som en av Skandinavias fremste pianister med betydelig oppmerksomhet fra internasjonal presse og publikum. Siden han vant 1.pris i den Europeiske Klaverkonkurransen for Ungdom “Jugend Musiziert” i Frankfurt i 1987, har Gimse skapt seg en stadig økende internasjonal virksomhet som pianist, uten å delta i klaverkonkurranser. Av utmerkelser han ellers har mottatt, kan nevnes “Steinway-prisen” (1995), den ærefulle “Grieg-Prisen” (1996) og det norske Sibelius Selskapets “Sibelius-Pris” (november 2004).

Konserten med Håvard Gimse og Forsvarets Stabsmusikkorps finner sted i Ridehuset, Oslo torsdag 15. november klokken 19.30.

Det er Stabsmusikken som melder om dette i dag.

Publisert:

Del: