Rolf-Erik Nystrøm skal i ettermiddag holde en serie korte ‘geriljakonserter’ rundt omkring i Oslo. Anledningen er hans ferske plate “Concepts of Sorrows and Dangers” (Aurora). Denne er hans første som soloartist.

Rolf-Erik Nystrøm2 (Foto: observatoriet)

Det går mot en hektisk ettermiddag for den allsidige musikeren, han skal nemlig gjøre tre minikonserter i løpet av en drøy time:

— Platekompaniet Bogstadveien: mellom 15 og 15.30 (kanskje 15.10-15.20)
— Bare Jazz: mellom 15.30 og 16 (kanskje 15.40-15.50)
— Norsk Musikkforlag: mellom 16 og 16.30 (kanskje 16.10-16.20).

Det er heller ikke umulig at han rekker å spille under kollektivtransporten mellom stedene også, så det er bare for interesserte å henge med.

Rolf-Erik Nystrøm har bakgrunn i så forskjellige band og ensembler som Poing, Dødsverk, Zanussi Five, Dozo, og duokonseptet Hero med Helge Lien.”Concepts og Sorrows & Dangers” reflekterer i stor grad Nystrøms ønske om å kombinere mange forskjellige arter musikk.

Platen er hovedsaklig basert på verker som er spesialskrevet for Nystrøm av en yngre garde norske komponister, og musikken er realisert med bidrag fra et stort antall musikere. Nystrøm kaller selv dette et “first testament”, og verkene er i realiteten portretter eller bilder av Nystrøm, inkludert fire improviserte selvportretter, eller introspektive blikk av Nystrøm selv.
— Det blir en type folkloristisk holdning i musikken, at man lærer musikken av noen og bringer den videre. Det er først når verkene gir meg den motivasjonen at det er noen vits å spille dem, sa Nystrøm i et nylig intervju med Ballade.

Publisert:

Del: