4. mai offentliggjorde ‘Danish music awards’ komiteen årets nominasjoner. Geir Lysne Ensemble er nominert i kategorien ‘Årets internasjonale utgivelse’ for albumet ‘Boahjenásti’.

Geir Lysne 2007

Kun et halvt år etter at ensemblet vant den prestisjetunge ‘Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritik’ (Den Tyske kritikerprisen) er Geir Lysne Ensemble nå nominert til ‘Danish music awards Jazz 2007’ i kategorien ‘Årets internasjonale utgivelse’. Denne prisen kan sammenlignes med den norske Spellemannsprisen iht. størrelse og mediedekning. Ensemblet er nominert for CD-utgivelsen ‘Boahjenásti’.

Juryens begrunnelse

“Dirigenten Geir Lysne er en sentral figur i det norske bigbandmiljøet og har med det 20 mann store ‘Listening Ensemble’ kastet seg over originalkomponert norsk samtidsjazz, kombinert med ensemble-identitet. Ensemblets nyeste skudd på stammen, cd’en ‘Boahjenásti’, som betyr Nordstjernen på samisk, får tankene til å fly høyt over de norske fjell, blandet med et touch av indiansk stammekultur og en snert av et jazzinspirert James Bond tema. Geir Lysne har nettopp mottatt ‘Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritik’ og ‘Boahjenásti’ er uten tvil en forrykende opplevelse med nåtidig bigband musikk.”

Publisert:

Del: