Johannes Brahms har fått plass på programmet når samtidsensemblet asamisimasa holder konsert førstkommende fredag. Det har også urfremføringer av Magne Hegdal og Claus-Steffen Mahnkopf.

Asamisimasa - Ultima 2004

Konserten er en forsmak på ensemblets prosjekter i år, som blant annet inkluderer et Michael Finnissy-portrett under Borealis i Bergen i mars, en konsert i Berliner Philharmonie for Deutshe Rundfunk i april samt en egen festival viet Mathias Spahlinger i oktober.

Om urfremføringene skriver asamisimasa følgende:
Magne Hegdals “Terzett” for klaver, vibrafon og gitar består av en rekke korte og nærmest aforistiske satser. Tyske Claus-Steffen Mahnkopfs “Hommage á Frank Cox”, for elgitar, ¼-tonevibrafon og klaver, er en hyllest til den amerikanske cellisten Frank Cox. De tre instrumentene skildrer Cox’s aktiviteter som henholdsvis utøver, skribent og komponist – tre roller som i løpet av verket utvikles parallelt, men som finner sammen i fire sentrale bolker. Verket er et bestillingsverk til asamisimasa, og det er første gang et ensembleverk av Mahnkopf fremføres i Norge.

Det blir også musikk av Mathias Spahlinger (“Musica Impura”), Brian Ferneyhough (“Time and Motion Study II” og “Bone Alphabet”) og Michael Finnissy (“Beuk o’ Newcassle sangs”).

asamisimasa ble dannet i 2001, og har gjort seg bemerket med sin særegne kunstneriske profil, høye kvalitet, og evne til å sette repertoar i nye kontekster. Mer informasjon om ensemblet – inkludert lydeksempler – finner du på deres hjemmesider.

Konsert fredag 20. februar, kl. 20.00 i Atriet i Kongens gate 4, Oslo. Dette ifølge en pressemelding.

Publisert:

Del: