Som et av seks jazzband i verden har Frøy Aagre og hennes band blitt plukket ut til den prestisjefulle arrangementet “MidemTalent Jazz”.

Frøy Aagre, 2007

“MidemTalent Jazz” finner sted under den internasjonale musikkmessen Midem i Cannes, som åpnet 18. januar og holder på til 20.januar.

MidemTalent Jazz er en internasjonal satsning der talentfulle artister med internasjonalt potensiale blir valgt ut. Seks band får spille showcase-konserter på Midem-messen, en av verdens største internasjonale messer for musikk- og platebransje.

De andre utvalgte er band/artister fra England, Australia, Frankrike, Spania og Sverige. Frøy og hennes band har blitt valgt ut direkte fra Midem på bakgrunn av innsendt demo. Midem har mottatt demoer fra band fra hele verden.

Aagre er eneste norske artist som er blitt valgt ut til å spille på Midem i 2009, uavhenigig av sjanger.

Frøy Aagre

Aagre har den siste tiden blitt lagt merke til på den internasjonale jazzscenen. Hun og bandet fikk strålende kritikker av engelske Jazzwise for fjorårets London Jazzfestival-konsert der de spilte med den kanadiske trumpetlegenden Kenny Wheeler som gjest.

I oktober spilte hun to konserter på den prestisjefulle amerikanske jazzfestivalen Earshot Jazzfestival i Seattle med sin amerikanske kvartett. Festivalen frontet Aagre som en av hovedartistene, sammen med blant annet pianolegenden Cecil Taylor.

Fra 30.januar til 7.februar (vinterjazz festivalen) spiller Aagre 4 konserter Oslo, Tønsberg, Stavanger og Drammen. Hun spiller også på TVs God Morgen Norge 2.februar. I midten av februar drar hun og bandet på sin første Japan-turné.

Konserter vinter 09:

Turne under vinterjazz-festivalen februar 09
30. januar: Drammen, Union Scene
2. februar – TV2, Live i God Morgen Norge
4. februar: Tønsberg, Urijazz
6. februar: Oslo, Viktoria, Nasjonal Jazzscene
7. februar: Stavanger, Gaffel & Karaffel, arr: Stavanger Jazzforum

Konserter i Japan:
14. februar: Tokyo, Japan, Jammin
15. . februar: Tokyo, Japan, Rakuya
17. februar: Aichi, Japan, Star Eyes
18. februar: Mie, Japan, Serai
19. februar: Kyoto, Japan, Le Club Jazz
20. februar: Shizuoka, Japan, Korn

Festival
3. april: Voss, Vossajazz Int. Jazzfestival (med Mathias Eick som gjest)

Publisert:

Del: