I regi av Kulturmenyen i Oppland fylkeskommune og Østnorsk jazzsenter reiser den splitter nye kvartetten til Frøy Aagre på klubb- og videregående skole-turné 3. til 8.september 2006.

Frøy Aagre Kvartett 2006

–Jeg gleder meg veldig til å slippe løs rykende ferske komposisjoner for et ungt og sultent publikum i Oppland, sier Frøy Aagre.

Kommende uke vil hennes nye kvartett spille for om lag 1500 gymnasiaster og folkehøgskoleelever i Oppland. Turneen avsluttes med konsert på Tune Into – Gjøvik jazzklubb fredag kveld, den 8.september. Kvartetten varmer opp til Opplandsturneen allerede søndag 3.september med en klubbkonsert på Blå i Oslo.

Aagre er en komponist- og saksofonist det er verdt å merke seg. Hun er opprinnelig fra Tønsberg, med musikkstudier fra England, Argentina, USA og Oslo. CV-en omfatter også turnévirksomhet i en rekke land, inkludert Afrika. For 2005/2006 ble Aagre tildelt Statens kunstnerstipend, som har gitt henne mulighet til å vie det meste av tiden sin til komponering.

Aagres musikalske skapervirksomhet spenner bredt i uttrykket, hun jobber med alt fra lyrisk norsk fjelljazz, via sensuell og stram tango, og til kraftfull og ekspressiv frijazz, gjerne i skjeve taktarter. Selv om uttrykket varierer kjennetegnes hennes komposisjoner av enkle og lekne melodiske motiver.

I september får publikum og skoleelever i Oslo og Oppland anledning til å høre en del av hennes seneste musikalske åpenbaringer.

Aagres nye band består av:

Anders Aarum – piano. Anders har studert ved Norges Musikkhøgskole hvor han nå også underviser. Han har de siste åra etablert seg som en drivende dyktig pianist og komponist. Vi kjenner ham fra et utall musikalske sammenhenger, fra hans egen pianotrio og til moderne New Orleans-jazz med Funky Butt eller som pianist og arrangør for Hilde Louise Asbjørnsen.

Roger Arntzen – bass. Er også utdannet ved Musikkhøgskolen. Ble kåret til Årets Unge Jazzmusiker med trioen In The Country i 2004. Også en kjent mann fra kvartetten Damp og bandet SubTonic med vokalist Julie Dahle Aagård. I vår turnerte Roger A. landet rundt med den amerikanske saksofonisten Jon Gordon.

Roger Johansen – trommer. Har nylig mottatt strålende kritikker for CD-utgivelsen ”Evening Songs” i eget navn – snart kommer det enda en plate. Han er også en hyppig gjest på norske jazzklubber og -festivaler gjennom ulike musikalske sammenhenger som Jørn Øien Trio, Nora Brockstedt, Bodil Niska og ganske nylig på Norges-turné med Nisse Sandstrøm.

Turnérute:
Søn 3.september Blå, Oslo kl 19:00
Man 4.september Gjøvik VGS, Bondelia kl 11:30
Tir 5.september Gjøvik VGS, Tranberg kl 11:30
Ons 6.september Lillehammer VGS kl 12:00
Tor 7.september Viken folkehøgskole kl 10:30
Fre 8.september Toten folkehøgskole kl 11:00
Fre 8.september Tune Into – Gjøvik jazzklubb kl 21:00

Mer informasjon om musikerne finnes på: www.offbeat.no, www.rogerarntzen.com, www.rogerjohansen.com. Turneen arrangeres av Oppland fylkeskommune og Østnorsk jazzsenter.

Publisert:

Del: