Frode Gjerstad, improvisasjonsmusikkens ”grand old man” i Norge, feirer sin 60 års dag med seks konserter med Han Bennink.

Frode Gjerstad Kongsberg 2007 (Foto: Carl Kristian Johansen)

Gjerstad fyller 60 år i mars og denne turneen med Han Bennink skal være en gave til det norske folk, heter det fra Gjerstad.

Gjerstads karriere i den frie musikken startet tidlig på 1980-tallet i bandet DETAIL, med John Stevens og Johnny Dyani. Siden har Gjerstad samarbeidet med europeiske, afrikanske og amerikanske musikere, blant disse finnes Peter Brötzmann, Derek Bailey, Evan Parker, Louis Moholo, Borah Bergman, William Parker og Hamid Drake.

Gjerstad har også fungert som ”fødselshjelper” og initiativtager for nye generasjoner av improvisasjonsmusikere fra Stavangerregionen. Blant disse finnes Paal Nilssen-Love, Per Zanussi, Anders Hana og Morten Johan Olsen.

Gjerstad finnes også på innspillinger av Thomas Dybdahl.

Et av de siste prosjektene Gjerstad var med å starte heter Ultralyd, som nå har beveget seg bort fra improvisasjonsmusikken og bruker komposisjon som foretrukket metode.

Konserten på Café Sting 10. mars er gratis, som en takk til det publikum som har støttet musikken ved trofast møte opp på konserter med Gjerstad.

Dette er turnédatoene:

Onsdag 5. mars – Belleville, Oslo
Torsdag 6. mars – Tromsø Jazzklubb
Fredag 7. mars – Bergen Jazzforum
Lørdag 8. mars – Trondheim Jazzforum
Søndag 9. mars – Inderøy Jazzklubb
Mandag 10. mars – Café Sting, Stavanger

Les det store intervjuet med Frode Gjerstad gjort av Jon Øystein Flink fra 2003 i lenkene under.

Publisert:

Del: