De kaller seg FriMusikkensVennerNå! og har som mål å skape et mer spennede konsert-norge. Fri for musikkpurisme og tanker om hva som selger har organisasjonen jobbet med å bedre konserttilbudet på Kroa i Bø siden 1996. I 1998 etablerte de seg i Kristiansand, og nå har organisasjonen også fått en egen Oslo-fraksjon. På Blå førstkommende tirsdag serverer de en blanding av australsk og norsk musikk, og sparker dermed i gang en konserthøst med mange overraskelser på programmet.

Kettle

FriMusikkensVennerNå! ble startet i 1996 som en reaksjon på det gruppen kaller en “konservativ linje” hos Kro & Kultur på Kroa i Bø. “- I en situasjon der den tidstypiske forpliktelsen til å overholde strenge budsjetter var blitt førsteprioritet, og de konsekvensene det fikk for bookingarbeidet, så en gruppe studenter muligheten og behovet for en ny og alternativ organisasjon som med svært lave kostnader kunne arrangere konserter”, forteller FriMusikkensVennerNå! i en pressemelding.

Siden starten har organisasjonen presentert et bredt utvalg av floraen i undergrunns-Norge, og samtidig sørget for å trekke til seg utenlandske artister innenfor et bredt spekter av sjangre. Dermed har de ivaretatt Kroa i Bøs profil som en av Norges ledende scener for ny, ung musikk. Alt overskudd fra gruppens arrangement har gått til å arrangere nye prosjekter og støtte artistene og det lokale spillestedet.

I 1998 ble FMVN! opprettet i Kristiansand, og noen problemer med å få plass på byens største konsertscene Vaskeriet til tross: Også denne avdelingen har blomstret og gitt kristiansanderne mange nye konsert-godbiter å tygge på.

Både Bø- og Kristiansand-avdelingene av FriMusikkensVennerNå! har bidratt til å heve en ellers laber konsertprofil samt å styrke musikkmiljøet på de to stedene. Nå har organisasjonen fått en egen Oslo-gruppe som i en knapp måend har jobbet med å arrangere konserter i Oslo. I samarbeid med Blå ønsker den nystartede Oslo-avdelingen å “skape et supplement og et alternativ til mennesker i byen som har musikk som lidenskap og livsstil”.

Tirsdag 13. november er datoen for åpningskonserten på Blå, med The Lucksmiths (AUS)/Kettle (N) + DJ Bjørn (Big Dipper). Deretter følger Juno (USA), Beezewax (N) og Good Times (N) også på Blå, 15. november.

Publisert:

Del: