Det ble stor suksess for Det Norske Jentekor som har deltatt i oppsetningen av operaen «Libertad» i Montpellier. – Opera Comedies ledelse har allerede planer om å gjenta suksessen i Paris om to år, melder kunstnerisk leder Live Maartman. – Jentene har gjort en fantastisk innsats, og har fått mye ros fra alle hold her nede.

Det Norske Jentekor på scenen i Montpellier (Foto: Tor Erik Sagvold)

20 lykkelige jenter kom hjem i pinsen etter å ha stått på scenen for 4000 tilskuere i den sør-franske byen Montpellier. Jentene fra Det Norske Jentekor skal ha gjort et godt inntrykk, og anmelderen i Midi Libre, den regionale avisen i Montpellier, skrev i sin anmeldelse etter premieren at de unge sangerne utstrålte friskhet og scenevanthet og imponerte med sin stemmeprakt.

Jentekoret har hatt to forskjellige roller i operaen. Operaen handler om frigjøringskamp, og fem av jentene fra Det Norske Jentekor har hatt soloroller som imperialistens døtre. Resten av koret har vært slavehær, og har ankommet scenen i svarte kjoler, brynjer og med militante vel innstuderte bevegelser.

— Dette er en stor opplevelse for oss, ikke minst å få den sceniske erfaringen som dette innebærer. Jentene har gjort en fantastisk innsats og har fått mye ros fra alle hold her nede, sier en stolt kunstnerisk leder Live Maartmann, i Det Norske Jentekor.

Sangerne fra Det Norske Jentekor ble invitert til å delta i operaoppsetningen etter at prosjektlederne for Opera Comedie hørte jentene under fjorårets samtidsfestival Presences i Paris.

Det Norske Jentekor har i en årrekke markert seg som et av landets fremste barne- og ungdomskor. Koret som er en selvstendig fortsettelse av NRKs pikekor, ledes i dag av Live Maartmann, og har hatt flere prestisjetunge oppdrag. Det Norske Jentekor har samarbeidet med Sissel Kyrkjebø, Oslo Filharmoniske Orkester, har hatt konsertoppdrag under Ultimafestivalen og har vunnet internasjonale korpriser.

Det norske Jentekor består av ca. 30 jenter i alderen 10 – 20 år. De siste årene har koret vært med på mange spennende opplevelser, og vunnet internasjonale priser. Den siste tiden har de deltatt i oppsetningen av Skyggen i Oslo konserthus i april, og nå også i operaen “Libertad” i Montpellier i Frankrike i mai. Fra 31. mai 2005 overtar Anne Karin Sundal som dirigent.

Interesserte kan som vanlig finmne mer informasjon på www.detnorskejentekor.no.

Publisert:

Del: