Det spesielle Orchestra di Piazza Vittorio spiller førjulskonsert i Oslo, filmen om dem vises i forkant av konserten.

Orchestra di Piazza Vittorio

12. desember kommer Orchestra di Piazza Vittorio til Kulturkirken Jakob i Oslo for en førjulskonsert. Konserten markerer også en tyvstart på Kulturmangfoldsåret 2008.

Orchestra di Piazza Vittorio oppsto rundt Piazza Vittorio i Roma. Det består i dag av 16 musikere fra tre kontinenter. Dette var i stor grad løse fugler, mange uten oppholdstillatelse, som ble “plukket opp” av den italienske musikeren Mario Tronco under sine vandringer i dette myldrende strøket av Roma.

Orkesteret er blitt en ny vei til levebrød for disse menneskene, og et musikalsk prosjekt for samhørighet og medmenneskelighet uten grenser. Musikerne kommer fra 11 ulike land, tre kontinenter og snakker åtte forskjellige språk. Orchestra di Piazza Vittorio rommer dermed en spesiell musikalske erfaring som de utnytter til å skape sin egen form for verdensmusikk.

Dokumentarfilm

Orchestra di Piazza Vittorio har høstet anerkjennelse både i Europa og USA, og prosjektet har også resultert i en dokumentarfilm av samme navn.

Denne er vist ved filmfestivalen både i Berlin og Stockholm, og i forkant av konserten i Kulturkirken settes den også opp her i landet. Det skjer under en åpen og gratis visning på Det Italienske Kulturinstitutt (Oscarsgate 56) tirsdag 4.desember kl.18.30.

For nærmere bekjentskap med orkesteret anbefales deres egen hjemmeside.

Konserten er et samarbeid mellom Rikskonsertene og Den Italienske Ambassaden i Norge.

Publisert:

Del: