Flere utstillinger med rock-relevans er aktuelle i Oslo-området i disse dager. Stian Andersen har fulgt Turboneger på veien et helt år, og stiller fra 13. mai ut sine fotografier hos Galleri Tonne. Wenche Snoen fra Skogbygda stiller ut konsertfotografier, med hovedvekt på metal-artister, på Galleri Pavillon. Også P1-musikksjef Per Ole Hagen høstet nylig ros for sin utstilling på Soria Moria på Torshov.

Turboneger, 2006 (Foto: Stian Andersen)

Stian Andersen har lang fartstid som rockfotograf, både i dagspressen og for en rekke norske musikkaviser gjennom tidene,og fulgte nylig Turboneger på turné i et helt år. Disse bildene er det nå som skal vises på Galleri Tonne i Oslo, fra 13. mai til 15. juni.

— Avisene er fulle av middelmådige Turbo-bilder nesten daglig. Man har sett så sinnsykt mye før, og mye av det er ikke så bra. Det ville jeg prøve å gjøre noe med, sier han.

— Turboneger er noe helt spesielt, de har et særegent image og en ihuga fanskare, og leverer et fantastisk liveshow, sier Stian Andersen i et intervju med NRK.no/musikk, der han ellers omtaler turnélivet som monotront og ikke særlig glamorøst – selv ikke for et band med Turbonegers ry og popularitet. Bildene vil etter hvert dukke opp også på hjemmesidene til Galleri Tonne.

En av Stian Andersens kolleger, Paul Audestad, har også lang fartstid som musikkfotograf her hjemme. I dag er han bl.a. knyttet til Aftenposten, men han har i likhet med Andersen fulgt et av Norges største band over lang tid. Resultatet er å finne i en stor fotobok om Kaizers Orchestra, der Geir Zahl fører teksten i pennen. Mer av Audestads bilder finner du på www.paalfoto.no.

Fotograf Wenche Snoen kunne i går, tirsdag 9. mai, åpne sin utstilling på Pavillon i Maridalsveien 19 i Oslo. Utstillingen har fått navnet ”Pit Site”, og består av ti fotografier, i hovedsak norske og utenlandske band i forskjellige metal-sjangere. Alle bildene er fotografert fra “pit”, området mellom scenen og publikum. Hun håper på sikt å kunne utvikle dette til en bokprosjekt – og i mellomtiden kan interesserte se flere av hennes bilder på www.wenche-foto.com.

Snoen har også tidligere stilt ut sine konsertbilder, bl.a. i forbindelse med Elveblestfestivalen på Årnes i 2005. Blant de fotograferte musikerne på Pavillon-utstillingen finner vi bl.a. Morbid Angel, Gehenna, Mortiis, Red Harvest, 1349, Vreid og Apocalyptica.

Vi tar ellers med at også P1s musikksjef Per Ole Hagen nylig stilte ut noen av sine beste konsertfotografier på Soria Moria. Hans bilder kan du for øvrig studere nærmere på www.artist-pictures.com. Også sporadisk Ballade-bidragsyter Ann Iren Ødeby har den siste tiden hatt bilder på bl.a. Bare Jazz og Cafe Falsen i hovedstaden. Hennes portretter og live-bilder finner du på www.anniren.no.

Publisert:

Del: