– Årets Nattjazz er over, og går inn i historien som den beste Nattjazz noen gang i kunstnerisk forstand. Nattjazz skryter av seg selv i jubileumsåret.

N-collective_Nattjazz 2007 (Foto: Eirik Lande)

Festivalen har presentert spennende, god og interessant musikk som spenner fra smal og eksperimentell improvisasjons musikk som N-Collective og Arve Henriksen med trippelbass, til mer melodiøse konsepter som Coung Vu, Helge Lien Trio og Bugge Wesseltoft solo og til forrykende sceneshow med Sharon Jones and the Dap Kings og Kakkmaddafakka.

Utenlandsk presse har for alvor oppdaget festivalen og var tilstede med et rekordhøyt antall journalister i år. Både The Observer, BBC, Financial Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Seattle Times, Jazzwise og Jazzthing var representert.

Også publikumsmessig har det vært en glimrende festival. Foreløpige tall viser et totalt besøk ca 25.000.Totalt billettsalg er på ca 17.500 som gir et foreløpig resultat på 250 000 kr i overskudd og en omsetning på 8,5 millioner.

520 musikere har spilt på festivalen og 300 frivillige har vært i aksjon. Festivalen finansieres med 50 % sponsorstøtte, 30 % egenfinansiering/billettsalg og 20 % offentlig støtte.

Festivalsjef Jon Skjerdal sier seg svært fornøyd med årets festival!

Dette i følge en pressemelding fra Nattjazz.

Publisert:

Del: