Den brå bortgangen til Gunnar Hordvik i påsken har gjort inntrykk på mange. Her bringer Ballade nok et minneord, ført i pennen av styreleder i FONO, Larry Bringsjord. Hordvik var selv med på å starte FONO i 1980, og hadde gjennom årene også en rekke fremtredende verv i norsk musikkbransje.

Larry Bringsjord

Av Larry Bringsjord, styreleder, FONO

En høvding i platebransjen er borte.

Onsdag før påske forulykket Gunnar Hordvik. Han ble 53 år gammel, og våre tanker går til hans familie.

 

Gunnar har vært en av norsk platebransjes store høvdinger i snart 30 år.

Med en uoppslitelig entusiasme for norsk musikk og norsk musikkproduksjon har han lansert og samarbeidet med blant annet artister som Åge Aleksandersen, Hans Rotmo, Terje Tysland, Elisabeth Andreassen, Postgirobygget, Rune Larsen, DDE og Tre små kinesere.

I 1980 tok Gunnar initiativ til å starte foreningen FONO for norske uavhengige plateselskaper. Her var han med i styret i mange år og gjorde en formidabel innsats for norsk musikk. Gunnar har hatt mange fremtredende verv i norsk platebransje. Blant annet var han mannen som sørget for at det ble etablert et samarbeid mellom LOOC – OL på Lillehammer – og norsk musikkbransje. Han har også vært formann i Spellemannkomiteen.

Gunnar mottok Bjellesauprisen for sin innsats for norsk musikk i 1996.

Norsk musikkliv er fattig uten Gunnar, og vi som har vært hans kollegaer, samarbeidspartnere og konkurrenter vil savne ham fryktelig.

Vi lyser fred over Gunnar Hordviks minne.

 

Hilsen venner og kollegaer i den norske platebransjen

FONO

Larry Bringsjord

Styreleder

Publisert:

Del: