Folkemusikkscena – Oslo innvier i kveld, 23. august, høstens FolkemusikkPØBB-sesong der Asylet på Grønland blir ny arena. Øyonn Groven Myhren (bildet) spiller torsdag 13. september, mens artister som Karl Seglem, Solo Cissokho og Homba deltar i konsertserien OsloFOLK på Soria Moria.

Øyonn Groven Myhren

Sesongen sparkes i gang med “bakgårds-buskspill-jam” i kveld kl. 20 (torsdag 23. august), og deretter blir det FolkemusikkPØBB annenhver torsdag på Asylet på Grønland. Der kan du oppleve Synnøve Bjørseth, Karl Seglem, medlemmer i Chateau Neuf Spelemannslag, Jørn Simenstad, Unni Løvlid, Vegard Vårdal med flere.

Høstens pøbb-program presenteres, det samme gjør konsertserien OsloFOLK, som fortsetter fra i vår. OsloFOLK er et samarbeid mellom Folkemusikkscena og Kulturslottet Soria Moria med fokus på folkemusikk i en vid definisjon. Utgangspunktet for OsloFOLK er å presentere band som beveger seg fritt i ulike musikklandskap av groover, klanger og arrangeringstradisjoner, men samtidig har en fellesnevner – tilknytning til en folkemusikkultur. Karl Seglem, Solo Cissokho og Homba spiller alle utover høsten.

Her er høstens program:

FolkemusikkPØBB, Asylet, Grønland 28.
Torsdag 23. august Høståpning.
Vi ønsker velkommen til et nytt sted og en ny sesong. Vi inviterer til bakgårds-buskspill-jam med ulike artister og presenterer høstens program på FolkemusikkPØBBEN og konsertserien OsloFOLK.

• Torsdag 13. september Øyonn Groven Myhren.
Vi presenterer en ung men etablert utøver med røtter i Telemarkstradisjonen. I tillegg til å synge spiller hun seljefløyte og lyre. Øyonn var månedens artist i Norsk folkemusikkatalog i september 2000, og du kan lese mer om henne her.

• Torsdag 4. oktober Synnøve Bjørset.
Synnøve kommer fra Jølster i Sogn og Fjordane, og studerer folkemusikk ved Norges Musikkhøgskole med hardingfele som hovudinstrument. Hennes fremste inspirasjonskilder og læremestre har vært Sigmund Eikås og Håkon Høgemo. Synnøve arbeider med tradisjonelt solospel på hardingfele med slåtterepertoar fra hele Vestlandet og hun er aktuell med soloplate i høst.

• Torsdag 29. november Artisten er foreløpig ikke klar.

OsloFOLK, Kulturslottet Soria Moria, Vogts gate 64.
• Torsdag 18. oktober Solo Cissokho og Skum`balax.
I flere århundrer har Vest-Afrikas skalder, griotene tatt vare på sine folks historier og tradisjoner gjennom sanger som akkompagneres av ulike instrumenter. Cissokhos familie synger, spiller perkusjon og spiller Kora, et harpeinstrument med 21 strenger. Solo og Alio Cissokho er begge grioter av Mandinkafolket i vest-afrika. Kossa Diomande har spillt i Elfenbenskystens nasjonalballett i en årrekke. Bandets norske medlemmer har studert og spilt afrikansk musikk i ulike afrikanske land gjennom flere år. Solo Cissokho & Skum’balax startet i 1998, og debuterte på Verden i Norden samme år. Siden den gang har bandet spilt konserter på klubber og festivaler i Norge.

• Torsdag 1. november Homba.
Norwegian wood – norwegian world! Sekkepiper, meråkerklarinett, saksofon, gitar, tablas, perkusjon og live-samples forenes over de samme dronetonene. Homba har spillt på norske festivaler og på klubbscener i hele norden. De ga ut sin første CD “Harnihomba” høsten 2000, og har turnert med forestillingen “Harnihomba og Halling”, første gang presentert på Torshovteateret i januar 2000. I mars 2001 presenterte de bestillingsverket “Amor Vincit Omnia” – “Kjærligheten overvinner alt” – på Soria Moria Festivalen.

• Torsdag 15. november Karl Seglem og Sogn-A-Song.
Saksofonisten Karl Seglem har gjennom norsk folkemusikk, komposisjon og improvisasjon skapt et eget musikalsk uttrykk. Flere musikkskribenter har omtalt Karl Seglem som “en av de mest spennende og markante tenorsaksofonistane i Norge i dag”. Med gruppa Sogn-A-Song har han gitt ut CD-platene Sogn-A-Song, Rit og Spir, og har gjennom en rekke turnèer og konserter mottatt svært positive kritikker for sin musikk. Gruppa skaper et moderne lydbilde, der bruken av improvisasjon er blandet inn i en banebrytende helhet, med tydelig link til norsk folkemusikk.

• Torsdag 13. desember Kirsten Bråten Berg, Arild Andersen og Paolo Vinaccia.
Musikerne i denne trioen er vel kjente for de fleste og har spillt sammen ved mange anledninger.
Kveldens konsert henter mye av repertoiret fra CD-utgivelsene “Arv” og “Sagn”. Etter konserten inviterer OsloFOLK til fest og åpen scene!

Publisert:

Del: