Flere navn er klare til å innta Bergen og Nattjazz 22. mai – 1. juni. I tillegg blir det ekstrakonsert med Jan Garbarek Group i Grieghallen, etter at den første ble utsolgt i løpet av to timer.

Sidsel Endresen

Nattjazz feirer i år 30 år, og dette blir i tillegg til et sterkt konsertprogram markert med en serie gratis utekonserter på Vågsalmenningen i løpet hele perioden. Programmet for utekonsertene blir offentliggjort i forkant av festivalen.

Nattjazz offentliggjorde en del av programmet i midten av mars, og siden den gang har det kommet til flere spilleklare band. Saksofonisten Kenny Garrett har tidligere spilt med blant andre Miles Davis, Art Blakey og Freddie Hubbard, og han er flere ganger Grammy-nominert. I 1996 ble han kåret til årets altsaksofonist i Down Beat. I Bergen stiller han med sin kvartett.

Tor Haugerud kobler med sitt band, misterYtor, improvisatorisk neo-rock med et eksperimentelt visuelt uttrykk i prosjektet Bodily Reflections. Bandet består i tillegg av Ståle Storløkken, Christian Frønes og Mr. Slim, og det blir en opptreden med kostymer, surrealistiske tekster og hype-realistisk video.

De islandske jazzrockheltene Mezzoforte er tilbake. Bandet startet i slutten av 70-tallet som et rent coverband, med låter av blant andre Weather Report og Chick Corea, men begynte etter hvert å skrive egne låter, og de fleste husker sikkert deres store hit fra 80-tallet, “Garden Party”.

Tidligere Transglobal Underground-vokalist Natacha Atlas kommer til Bergen med sin særegne blanding av tradisjonell nord-afrikansk folkemusikk og vestlig klubb-musikk. Født i et arabaisk kvartal i Brüssel, oppvokst i London og nå bosatt i Egypt har Atlas en bred bakgrunn som utgangspunkt for sin opptreden, der også raq sharki – magedans – er en del av hennes uttrykk.

I tillegg er Cheikh Lô, Fredrik Saroea Quintet, Bel Canto, Chipahua og Son Mu klare for årets Nattjazz.

Hos hjemmesidene til Norsk Jazzforum kan du også lese artikkelen denne lenken fra Ballade.

Denne artikkelen publiseres i samarbeid med Norsk Jazzforum, og kan også leses på deres eget nettsted: jazzforum.no

Publisert:

Del: