Workshop for jazzmusikere om musikkformidling til barn. Holdes i Bergen i april.

Bajazz_ill.

Søndag 13. april holder bandet Baga Bo-Pooh konsert i Sardinen, Bergen. Bandet består av Per Jørgensen på trompet, Olav Dale på saksofon og Helge Lilletvedt på piano. De vil etter konserten lede en workshop hvor det vil bli satt fokus på hva som skal til for at man på en best mulig måte skal kunne formidle musikk til barn. Det vil være åpent for menings- og erfaringsutveksling.

Målsetningen med workshopen er at flere av skal bli inspirert til å lage musikk for barn som kan settes opp på Bajazz hos Bergen Jazzforum eller Nattjazz.

Bergen Jazzforum og Nattjazz har satset mye på konserter for barn de siste årene og melder at de ofte har fulle hus på konsertene.

— Publikum, barn som voksne, virker veldig tilfredse med et slikt tilbud. Imidlertid har vi en utfordring når det gjelder å finne musikere som lager musikk for barn, og som holder et slikt nivå vi mener en Bajazzkonsert bør være på. Ideen vår er at barn skal kunne oppleve samme musikalske kvalitet som det voksne får på våre vanlige klubb- og festivalkonserter. Men siden det å holde konserter for barn i stor grad handler om å kunne improvisere, tenker vi at spesielt jazzmusikere burde egne seg godt til dette, heter det fra Bergen Jazzforum.

Konserten og workshopen finner sted i Sardinen USF, søndag 13. april. Oppstart klokken 14.00.

Publisert:

Del: