Ballade har i lengre tid fulgt ståket rundt Fitts For Fight. Bakgrunnen for rabalderet har sin bakgrunn i at den by:Larm utvalgte duoen uten tillatelse benyttet musikk hentet fra nettverket Micromusic. Dette fikk by:Larm til å reagere, og de ønsket å se bandet live for å avgjøre om de skulle få opptre på festivalen. Etter en nylig avholdt konsert på John Dee vendte de tommelen ned. Fitts for Fight har forholdt seg tause om denne saken. Inntil nå.

Fitts for Fight_promobilde

Av Bjørn Hammershaug

Den ene halvdelen av bandet, Julie Ilona Balas, forteller nå for første gang om hvordan Fitts for Fight har opplevd det hele. Hun mener bandet er slett behandlet av by:Larm:

— Jeg mener vi har blitt dårlig behandlet av by:Larm etter det som har skjedd. I etterkant av konserten var det ingen som fortalte til oss hva som ville skje, og vi måtte lese om oss selv i Dagbladet. Det synes jeg er litt merkelig, forteller Balas, og fortsetter:

— Jeg har ringt rundt til by:Larms organisasjon uten å få klare svar på noe som helst, så det er tydelig en form for kommunikasjonssvikt der. På meg virker dette som en dårlig gjennomføring, hevder hun, og legger til at Fitts for Fight har hatt god kontakt med by:Larms Øystein Ronander som har bidratt med hjelp i etterkant av oppstyret mellom FFF og Micromusic.

Balas har en soleklar teori om det som har skjedd:

— Jeg tror by:Larm hadde bestemt seg for å si nei til oss allerede før konserten, og jeg er sikker på at det har skjedd etter press fra Micromusic.

Balas forteller at de har vært i kontakt med Micromusic, men hun ønsker ikke å gå ut med innholdet i den dialogen på det nåværende tidspunkt.

Hvordan reagerte dere på det voldsomme oppstyret i etterkant av Micromusic-affæren?

— Vi tenkte bare ”hjelp!”. Det har jo gått litt over stokk og stein. På en side er det gøy med litt blest, særlig når det blir med en litt mer alternativ vri. Vi leste blant annet en sak om oss selv på nyhetene der det stod at vi har skapt mer furore i musikk-Norge enn på mange år.

Når det gjelder by:Larm tar Balas og Fitts for Fight det avslaget med knusende ro, og hun mener FFF har snudd en i utgangspunktet negativ sak til noe positivt for dem selv:

— Vi hadde aldri tenkt at vi skulle spille utenfor Kristiansand. Vi meldte oss på by:Larm flere uker for sent, bare for å se om vi ble tatt med. Det avslaget er ikke noe stort tap for oss. Vi har nå flere spillejobber i vente, etter at vi etter eget valg har avlyst noen. Blant annet skal vi spille sammen Leslie and the Ly’s på Blå i februar, å spille med det bandet har alltid vært min største drøm.

Men by:Larm er Fitts for Fight ferdige med for godt:

— Vi kommer ikke til å spille der, selv om de skulle ønske oss velkommen tilbake neste år.

Mener du at by:Larm mest har blitt et for etablert møtested for bransjen uten relevans for yngre artister som dere?

— Neida, i år er det jo faktisk mange unge band som skal spille – og det er bra. Men jeg tror by:Larm også har mye å lære. Akkurat som oss, avslutter Julie Ilona Balas, Fitts for Fight.

Publisert:

Del: