Samtidsmusikk-festivalen Autunnale er inne i sin andre dag, og fyller programmet med filmmusikk som smelter sammen fortid og nåtid, og verk av 70 års jubilanten Arne Nordheim fremført av Bergen Filharmoniske orkester.

Christian Lindberg

Fire oppdagelser heter konserten som også byr på solist Christian Lindberg på trombone. Den svenske virtuosen er solist i to konserter som er spesialskrevet for han. Den første er skrevet av Toru Takemitsu, Japans fremste komponist i det 20. Århundre, mens den andre er signert en av Englands ledende yngre stemmer, Mark Anthony Turnage.

Konserten finner sted i kveld, torsdag 1. November, kl. 19.30 i Grieghallen. Før dette kan man innlede kvelden med et foredrag om filmmusikk på Landmark, Bergen Kunstforening kl. 15.00. Foredragsholder Olav Anton Thommesen vil ta for seg musikkgenren som kanskje er vår tids mest aktualiserte og typiske musikalske uttrykk.

Filmindustrien var tidlig ute med å ta i bruk elektroniske musikkinstrumenter og nye klanger. I filmmusikken smelter fortid og nåtid, populærmusikk og kunstmusikk sammen, mener Thommesen, som blant annet vil presentere sentrale filmkomponister.

Publisert:

Del: