Festspillene i Nord-Norge 2003 er over. Både publikumsmessig og økonomisk går årets festival i pluss.

Ketil Bjørnstad

Avtroppende direktør Erik Bugge er fornøyd med resultatet, som innebærer at neste års jubileumsfestspill kan planlegges ut fra et sikkert økonomisk grunnlag. Han berømmer en meget dyktig stab som har arbeidet hardt for å få til et godt resultat både publikumsmessig, kunstnerisk og økonomisk.

Rundt 27.500 mennesker har vært innom et festspillarrangement i år. Det er rett under fjorårstallene, men da var det 30 prosent flere arrangementer. Utstillingene med blant andre Thor Erdahl og Håkon Gullvåg har hatt rekordoppslutning. Festspillene har solgt 60 prosent flere utstillingsbilletter i år enn i fjor.

En rekke av forestillingene ble kritikerrost med høye terningkast, selv om man i den vanskelige økonomiske situasjonen festspillene var i iår ikke kunne satse på toppnavn fra utlandet.

Det mest populære arrangementet var musikk- og drilloppvisning av Garden med over 2500 besøkende. Deretter fulgte Kåre Conradi m/NRK Troms Big Band, åpningsforestillingen med Ketil Bjørnstad og festkonserten med Ole Edvard Antonsen, Ketil Bjørnstad og Forsvarets Musikkorps Nord-Norge.

Av årets 107 arrangement var det 79 norske produksjoner, 34 nye produksjoner og fem bestillingsverk. Økonomisk ser festspillene ut til å gå med 1,8 millioner kroner i overskudd, slik det var lagt opp til i budsjettet. Dette betyr at det meste av det akkumulerte underskuddet fra tidligere år dekkes inn.

Publisert:

Del: