Seminardelen, som i manges øyne har vært by:Larms akilleshæl, oppnår nå større annerkjennelse, samtidig som live-biten høster enda mer ros. Men kan det bli for mye av det gode? Nedenfor svarer GramArt-leder Jan Erik Haglund, daglig leder for Norsk Rockforbund, Svein Andreassen og musikkansvarlig i ZTV, Merethe LaVerdi på hva de synes om årets gjennomføring av by:Larm:

Merethe LaVerdi 2002

Her er Ballades tre spørsmål, som vi stilte til en del ledende aktører i bransjen:

1) Hva var, slik du ser det, den største forbedringen fra fjorårets til årets by:Larm?

2) Hva fikk du ut av by:Larm i år, både på konsert- og “forretningsfronten”?

3) Hva bør by:Larm gjøre bedre til neste år?

Jan Erik Haglund, daglig leder, GramArt:

1) Seminar biten var etter min mening blitt mye bedre, det var mer fokus på hvordan bransjen reelt fungerer, og for oss som deltok på disse seminarene var det mye å hente. Det er likevel for mange seminarer som foregår samtidig, det gjør det vanskelig å få med seg alt man ønsker ( bare for å nevne et lite luksus problem). Mitt ønske er at bransjen blir aktive bidragsytere, og forteller by:Larm hvilke emner de ønsker at det holdes seminarer/foredrag om – og at flere deltar, det er fortsatt temmelig glisent til tider i lokalene, og det på seminarer hvor mange i bransjen har mye å lære.

2) GramArt avholdt selv kurs sammen med GRAMO,TONO og NOPA, og er svært fornøyd med deltagelsen der. Vi føler at vi nådde frem til vår målgruppe “utøverne/opphavsmennene”. Ellers gir Bylarm en fantastisk mulighet til å møte alle deler av bransjen , her treffer du de fleste. Konsertmessig så kan det konstateres at det spirer og gror. Vi har en overflod av talentfulle artister som Bylarm gir en mulighet. Kanskje bør man se litt på antall konserter, det kan nok være vanskelig å få med seg alt man ønsker, når det er så mye som foregår på en gang.

3) Generelt synes jeg Bylarm begynner å bli veldig bra, man kan nok fortsatt forbedre seminar biten, og så bør man som sagt se litt både på antall seminarer/foredrag samt antall konserter.

Stein Andreassen, daglig leder for Norsk Rockforbund:

1) Byens publikum var den største forbedringen, for det var supert. Jeg var forøvrig svært godt fornøyd med by:Larm i år, i motsetning til tidligere.

2) For det første fikk jeg netta meg opp igjen med alle de andre kjedelige rockbyråkratene. Så fikk jeg hengt rundt med mine venner i NRF og Brak, både sent og tidlig. Vi er i en fase der vi konsoliderer plattformen for det vi holder på med, og da er det bra å få litt tid sammen. Ellers så synes jeg det er en drøm å fomle rundt på et stupfullt studentsamfunn, med gode band og kjentfolk. Holder en knapp på Ralph Myerz, Red Harvest og Jim Stärk som de fineste konsertene i helga. Kanskje ikke så ferske de, så får vel nevne teenage-bandet Krace og Ranheim også som godbiter.

3) Selv om seminarbiten var mye bedre i år, så savnet jeg naturligvis ting på de områdene som vi jobber med; konsertarrangører og musikkpolitikk. Akkurat det kan jo bare bli bedre. Men jeg vil ikke syte for mye, når det gikk så bra som det gjorde. Synes ihvertfall at man skal fortsette samarbeidet med Alarm.

Merethe LaVerdi, prosjektleder og musikkansvarlig for ZTV:

1) Var ikke på fjorårets by:Larm, dessverre.

2) Synes det var overraskende mye bra på artist- og bandfronten dette året. Vi gleder oss til å motta videoer fra samtlige!

3) Litt færre band…

Ballade kommer til å trykke svarene etterhvert som de kommer inn. Har du ikke mottatt mail fra Ballade med disse spørsmålene, men føler at du har noe å si; send gjerne en mail til Ballade.

Publisert:

Del: