Fartein Valen-stipendet er på 25 000 kroner, i tillegg stilles Fartein Valens hjem til disposisjon for et arbeidsopphold. Prisen, som deles ut av Sveio kommune, går i 2007 til Glenn Erik Haugland. Komponisten vil også få fremført et prosjektert stykke på Fartein Valen-festivalen 2007.

Glenn Erik Haugland

Glenn Erik Haugland får Fartein Valen-stipendet for 2007. Alle komponister som i hovedsak bor og arbeider i Norge kan søke stipendet.

I juryens begrunnelse kan man lese følgende:

“Glenn Erik Haugland har bak seg en produksjon av høy kvalitet og med verk preget av stort engasjement. Glenn Erik Haugland er født i 1961 og er nå bosatt i Os ved Bergen. Eksperimenter innen ”performance-kunst”, ”konsertforestillinger” og musikkteater for barn har vært en viktig del av Hauglands utvikling som musikkdramatiker.

Haugland får stipendet på grunnlag av en prosjektbeskrivelse som stipend-komiteen vil følge opp. I forestillingen prosjektet beskriver vil han legge til grunn tekster av Heidi Tronsmo. Denne er tenkt som en forestilling satt sammen av miniatyrer som skal uttrykke inderlig lengsel og utilstrekkelighet framført av sanger, danser, fiolin, cello og elektronikk.

Komiteen mener verket vil være interessant innenfor rammen av Fartein Valen-festivalen.”

Tidligere vinnere er blant andre Magnar Åm (2003) Arve Tellefsen (2004), Trond reinholdtsen (2005) Hanna Marie Weydahl og Einar Henning Smebye (2006). I tillegg til de 25 000, får vinneren også et arbeidsopphold i Fartein Valens hjem i fire til seks uker.

Medlemmene i komiteen er: Arvid Vollsnes (UiO), Erling Dahl (FiB), Nils Henrik Asheim (Norsk komponistforening), Sølvi Vinnes (repr Valenheimen), Jorunn Skåden (ordførar Sveio), Eirik Apeland (Sveio kommunestyre)

Publisert:

Del: