Fartein Valens motetter for blandet kor er noe av det ypperste komponisten har skrevet, de er også blant det vanskeligste å framføre av Valens verk. Det er veldig få som våger i gi seg i kast med denne oppgaven, sier juryen om prisvinneren.

Nordic Voices, 2003

Fartein Valen-prisen 2008 gis til vokalensemblet Nordic Voices, som består av Tone E.Braaten, sopran; Ingrid Hanken, sopran; Ebba Rydh, mezzo sopran; Per Kristian Amundrød, tenor; Frank Havrøy, baryton/tenor og Trond Olav Reinholdtsen, bass.

De tidligere vinnerne er fiolinisten Ole Bøhn (2002), fiolinisten Arve Tellefsen (2004) og pianistene Einar Henning Smebye og Hanna-Marie Weydahl (2006).

Juryen begrunner sin tildeling slik:
Fartein Valens motetter for blandet kor er noe av det ypperste komponisten har skrevet, de er også blant det vanskeligste å framføre av Valens verk. Det er veldig få som våger i gi seg i kast med denne oppgaven.

Nordic Voices er et profesjonelt ensemble som har våget å profilere seg på Valen. De er et forholdsvis ungt ensemble som allerede har gjort en betydelig innsats for Valens musikk og samtidsmusikk generelt, både hjemme og ute. Vi vil og nevne deres utsøkte og svært musikalske fremføringer under Fartein Valen-festivalen og i forbindelse med konsertvirksomheten i Fartein Valens landskap.

Vi ønsker at tildelingen av prisen til Nordic Voices vil gjøre at Valens vokalmusikk blir enda bedre kjent, også internasjonalt. Valens vokalmusikk er et repertoar som fortjener større oppmerksomhet blant både vårt konsertpublikum og våre utøvere.

Det er og juryens intensjon å anerkjenne den store innsats Nordic Voices har gjort og gjør for samtids musikk generelt.

Dette ønsker juryen for Fartein Valen-prisen å uttrykke sin anerkjennelse for og håper prisen vil stimulere til fornyet innsats for Fartein Valens vokalmusikk og samtids musikk generelt!

Om prisen:
Fartein Valen-prisen kan deles ut til en som på en fortjenestefull måte har tatt del i arbeidet med å styrka omdømmet til Fartein Valens musikk. Et anna grunnlag er engasjement, produktivitet og kvalitet innen samtidsmusikkområdet.

Prisen går til musikere, sangere eller andre innen musikkfeltet som er ferdig med sin utdanning og som står i en profesjonell, utøvende karriere. Prisen er på kr 80.000 og er finansiert av Sveio kommune, Haugesund kommune og Haugaland kraft.

Nordic Voices har denne hjemmesiden. Fartein Valen-festivalen har denne siden.

Publisert:

Del: