“Dronningene av kammermusikk” feirer 35-årsdag med å spille alle kvartettene til strykekvartettens far.

Vertavokvartetten er 35 år i år, © Rune Kongsro

I disse dager fyller Vertavo strykekvartett 35 år, og det feires med Haydn-fest i et helt døgn. Haydn, som også kalles strykekvartettens far, skrev bortimot 70 kvartetter, og fra 26. til 27. oktober framføres alle sammen av Vertavo og 14 andre kvartetter fra inn- og utland i et 24-timers konsertmaraton på Sentralen i Oslo.

Vertavo strykekvartett, ofte kalt “dronningene av kammermusikk”, ble etablert i 1984, og har begeistret publikum både her hjemme og ute i verden gjennom alle sine 35 år. Den internasjonalt anerkjente kvartetten opptrer på verdens store og viktige konsertarenaer, som Wigmore Hall i London, Concertgebouw i Amsterdam og Carnegie Hall i New York.

Det 24 timer lange konsertmaratonet med Haydns kvartetter blir en fest – en velfortjent fest, forteller Vertavo selv i en pressemelding:
– Alle dere som har forsøkt å spille i en strykekvartett vet at dette er en bragd som fortjener en solid fest. 15 kvartetter fra inn- og utland deltar i konsertmaratonet, og vi lover en Haydn-fest du aldri kommer til å oppleve maken til! Dette har aldri skjedd i Oslo, og vil ganske sikkert aldri skje igjen. Her kan man lytte til strykekvartett ustanselig gjennom dagen, kvelden, natten, morgenen og neste dag. I en stol med en kopp kaffe, på en barkrakk med et glass vin, i en hengekøye i den dypeste søvn og videre inn i neste dags frokost til soloppgang. Eller rett og slett komme og gå.

Kvartettene som deltar i Haydn-maratonet er:
Abeo Quartet
Alohomora Quartet
Attacca Quartet
Båtnes/ Kjøll/ Ringstad/ Tuck
Engegårdkvartetten
Ergo strykekvartett
FARK
Kratos Quartet
Kvartett Momentum
Opus 13
Oslo strykekvartett
Saphir Kvartett
Sigerland/ Asheim/ Landaas/ Flesjø
Sonoro Kvartett
Vertavo strykekvartett

Se nettsiden Absolutt Haydn for mer informasjon.

Publisert:

Del: