Søndag 20. mai åpner byrådsleder i Oslo, Erling Lae, Den Norske Folkemusikkveka på Ål. KORK spiller med Kvarts, Sondre Bratland m.fl.

Den Norske Folkemusikkveka

— Lae har gjennom ei årrekkje synt både interesse og kunnskapar om norsk folkemusikk, og det er difor ei ære for Den Norske Folkemusikkveka at han har sagt seg viljug til å stå for opninga av den 32. folkemusikkfestivalen på rad i Ål i Hallingdal, heter det i en melding fra Folkemusikkveka.

Åpningen av Den Norske Folkemusikkveka markerer også åpningen på festivalutstillingen, og i år er det kunstneren Ørnulf Opdahl som stiller ut i Galleri Syningen i Ål kulturhus.

Ellers kan Den Norske Folkemusikkveka by på et variert program. De fremhever særlig konserten med Kringkastingsorkestret, der folkemusikkgruppa Kvarts, Berit Opheim, Sondre Bratland og Birger Mistereggen skal være solister. Konserten har fått tittelen “Steinsprang – folkemusikk i symfoni.”

— Storm Weather Shanty Choire, Lars-Anté Kuhmunen med band, den fyrste semifinalen i Intro-folk og Valkyrien Allstars er andre sentrale artistar under festivalen, og det blir sjølvsagt dans og moro i ei heil veke til ende, lover arrangørene.

Se folkemusikkveka.no for mer informasjon.

Publisert:

Del: