Silvia Moi fra Kvinesdal mottok millionstipendet under StatoilHydros høstkonsert i Det Norske Teater.

Silvia Moi (kammermusikk.no)

Pengegaven er et talentstipend innen klassisk musikk fra StatoilHydro, og deles ut med 250.000 kroner fordelt over fire år.

— Jeg er overveldet. Det er en fantastisk ære og fryktelig moro, sier en glad Silvia Moi til Fædrelandsvennen. Hun mottok stipendet under et lukket arrangement med blant andre Morten Harket, Marit Larsen og Secret Garden.

I utdelingskriteriene heter det at mottakeren må ha nådd et visst nivå nasjonalt og “være moden for profilering i utlandet med tanke på fremtidig internasjonal karriere”.

Moi vet foreløpig ikke hva hun skal bruke pengene til, men har fått stipendet til å utvikle seg videre, og har mange gode rådgivere som kan hjelpe.

Markedssjef i StatoilHydro, Oddvar Høie, ser frem til å samarbeide med Moi og følge henne i årene fremover:

— Med tanke på alt hun har gjort og opplevd i sin unge alder, har vi store forventninger til hva hun vil kunne prestere og oppnå også i årene som kommer. Hun er et navn som folk bør merke seg først som sist, sier Høie i følge kvinesdal.kommune.no.

Silvia Moi har vært solist ved Den Norske Opera, Kristiansand Kammerorkester og Trondheim Symfoniorkester. Hun har også holdt flere konserter i utlandet, samt deltatt i Kjempesjansen på NRK, og vært finalist i Rikskonsertenes INTRO klassisk-konkurranse. Siden i vår har hun vært fast ansatt ved Den Norske Opera.

I fjor gikk stipendet til trompetist Tine Thing Helseth. Årets jury bestod av festspilldirektør Per Boye Hansen (Bergen), festspilldirektør Birger Carlsen (Harstad) og direktør for Stavanger Symfoniorkester, Torstein Granly.

Publisert:

Del: