Det blir åpent hus på Norges Musikkhøgskole førstkommende lørdag. Det loves et variert og underholdende program med opera, jazz, folkemusikk og mye mer, samt gode muligheter for nærkonmtakt med utøverne.

NMH festuke 2007

Lørdag åpner Norges Musikkhøgskole dørene for musikkinteresserte, naboer og venner. Utforsking og opplevelser står på programmet: Konserter, rytmeverksted, barnekonserter, opera, karaoke ”live”, muzak/heismusikk, lydinstallasjoner og overraskelser. Det loves gratis adgang og god plass.

Opera, jazz, folkemusikk og mye mer

Det blir operaforestilling i den flotte Lindemansalen, jazzkonserter, klaverkonserter samt musikk i saler og i korridorer.

Det blir mulig å bevege seg gjennom lydinstallasjoner i gangbroen som binder Musikkhøgskolens gamle og nye bygg sammen.

— Bli ikke forundret om du støter på strykere, blåsere, akkordeonister og gitarister på vei mellom konsertsalene – eller kanskje en harpist? Åpner du døren til i et øverom, kan det hende du får en eksklusiv og personlig liten konsert tiltenkt bare en tilhører. Og i heisen spilles det heismusikk på panfløyte og keyboard, lover arrangørene.

Tett på

Musikkhøgskolen visker ut skillet mellom scene og sal, og publikum kan komme i kontakt med musikerne.

Å sitte tett ved en utøver, kjenne vibrasjoner fra en levende framføring og se en musiker spille på nært hold, kan gi en særegen musikkopplevelse man ikke så ofte får anledning til å oppleve. Kanskje blir det mulig å hjelpe organisten å registrere orgelet?

De fleste konsertene og verkstedene blir gjentatt flere ganger.

Konsertguider forteller om konsertene og viser vei i et frodig program – og til de enkelte konsertlokalene, workshopene og aktivitetene.

Norges musikkhøgskole lørdag 27. januar klokken 13 – 17.
For mer informasjon: nmh.no/festuke.

Publisert:

Del: