Fredag fremførte 6. og 7. trinn ved Sunnylven skule i Hellesylt vinnerbidraget sammen med Kringkastingsorkesteret.

Veslefrikkprisvinnerne, © Lars Opstad / Kulturtanken

Elevene på 6. og 7. trinn ved Sunnylven skule i Hellesylt gikk helt til topps i den nasjonale komposisjonskonkurransen Veslefrikkprisen. Premien var å fremføre komposisjonen sin med Kringkastingsorkesteret (KORK) på prisvinnerkonsert i NRK Store Studio fredag 21. april.

Prisen ble delt ut av Kunnskapsdepartementet, ved statssekretær Magnus Thue.

Om Elevenes komposisjon Den forlatte byen skriver juyren:

Dette er en veldig god komposisjon som både er imponerende satt sammen og spilt. Det er en utrolig fin sammenstilling av de forskjellige temaene, og en veldig fin instrumentasjon som hele tiden er rik og variert. De forskjellige temaene er både spennende utarbeidet og spennende satt sammen til en komposisjon som hele tiden er spennende å høre på. Det er fint at dere spiller så mange forskjellige instrumenter. Dette vitner om grundig arbeid med å utforske hva som er spennende og klinger godt! Meget bra!

Veslefrikkprisen ble delt ut for første gang våren 2015 og arrangeres av Stiftelsen Veslefrikk. De seks andre finalistene i årets konkurranse kom fra Ekeberg skole, Gullhaug skole, Sunnylven skule, Hedemarken friskole, Bytårnet skole og Tertnes skole.

Vinnerbidraget kan du se og høre her.

Publisert:

Del: