Det blir ekstrakonsert med Leif Ove Andsnes og Det Norske Kammerorkester i Universitetets Aula i Oslo søndag 14. april. Dette blir en “generalprøve” før Andsnes og orkesteret setter kursen mot Italia og Spania.

Leif Ove Andsnes

Søndag 14. april byr Det Norske Kammerorkester på en ekstra godbit. Foranledningen er en turné til Italia og Spania, som orkesteret, med Leif Ove Andsnes som solist, skal gjennomføre umiddelbart etter konserten i Universitetets Aula.

— Det er nesten ufattbart hvilken karriere Leif Ove Andsnes har bygd opp i løpet av et drøyt tiår, skriver Britt Astri Reiten på vegne av Det Norske Kammerorkester. – Samtlige av verdens store og tunge musikkinstitusjoner ser ham gjerne som solist. Det har flere ganger vist seg å være en særlig god kunstnerisk kjemi mellom Andsnes og Det Norske Kammerorkester. Deres innspilling av Haydns klaverkonserter vakte da også berettiget oppsikt i hele den klassisk orienterte musikkverden.

Søndag 14. april vender Andsnes og orkesteret tilbake til Haydn, men også Mozart står på programmet, nærmere bestemt hans Klaverkonsert nr. 9 i Ess-dur (“Jeunehomme”). Det Norske Kammerorkester bidrar alene med to av Stravinskijs neoklassiske verk: “Apollon Musagète” og “Concerto in D.”

Leif Ove Andsnes ble født på Karmøy i 1970, og begynte å studere musikk på konservatoriet i Bergen i 1986 under den tsjekkiske professoren Jiri Hlinka. Alt tre år senere var han i en posisjon der han ga kritikerroste konserter i bl.a. New York, Washington DC, Canada og ved Edinburgh-festivalen. Siden den gang har han spilt med en rekke av verdens ledende orkestre og dirigenter, og blitt æret med høythengende priser og nominasjoner. Disse omfatter bl.a. Hindemidt Prize, The Levin Prize, The Grieg Prize, Deutschen Schallplattenkritik Preize, Choc du Monde de La Musique og Dorothy B.-prisen.

Publisert:

Del: