Har forlenget kontrakten frem til 2021.

Bergen Filharmoniske Orkester fremfører musikk av Nordheim og Nørgård under konserten Nordisk Prisme i juni 2015 . Foto: Oddleiv Apneseth

Edward Gardner, sjefdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester siden oktober 2015, har fornyet sin kontrakt med orkesteret. Den nye kontrakten trer i kraft 1. august 2018 for en treårsperiode.

– Vi er umåtelig stolte og glade for at vi nå får anledning til ytterligere å utvikle og utdype vårt samarbeid, som allerede har vært en suksess på alle måter. Edward Gardner har tilført orkesteret mye nytt med hensyn til repertoar og spillestil, og vi ser fram til nye og spennende prosjekter i tiden som kommer: konserter, internasjonale turneer og innspillinger», sier administrerende direktør Bernt E. Bauge i Musikkselskapet Harmonien i en pressemelding.

Edward Gardner tok over som sjefdirigent i oktober 2015, mot slutten av orkesterets store 250-årsjubileum. Siden da har orkesteret blant annet framført av Arnold Schönbergs Gurre Liedersom også er gitt ut på cd, den Grammy-nominerte innspillingen av Janáčeks Glagolitiske messe samt en rekke konserter i Bergen som også er tilgjengelig for publikum verden rundt takket være orkesterets digitale konserthus. Gardner og orkesteret turnerte i Tyskland sist november. I januar står England og Nederland for tur . Gardner har også fattet stor interesse for det nylig etablerte Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester og for utviklingen av det norske repertoaret.

Engasjementet av Gardner muliggjøres takket være det Musikkselskapet Harmonien omtaler som en generøs økonomisk støtte fra RIKA a/s ved Yvonne og Bjarne Rieber (2015-2018) og Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen (2018-2021).

Publisert:

Del: