Bent Sæther og Hans Magnus Ryan, kjernen i Motorpsycho, er tildelt TONOs Edvard-pris i klassen for populærmusikk for platen “Child of the Future”.

Motorpsycho får Edvardprisen, © Espen A. Eik

Før årets siste konsert på Øyafestivalens største scene, fikk hovedpersonene Bent Sæther og Hans Magnus Ryan utdelt TONOs Edvardpris. Prisutdeler Maja Ratjke forklarte at Motorpsychos musikk “gjør bruk av rockens energi og format, men tilfører den et eksperimentelt og grensesprengende uttrykk”.

Juryen, som i år i tillegg til Ratjke har bestått av Rolf Wallin, Tore Hansen, Dag Krogsvold, Ingrid Kindem og juryleder Synne Skouen sier videre at bandet gjennom en karriere på mer enn 20 år har “utviklet en tydelig og original signatur på sine komposisjoner. For sitt arbeide har de oppnådd stor anerkjennelse, både i Norge og internasjonalt. Opphavsmennene har alltid arbeidet med et fokus på albumformatet. Juryen finner det derfor riktig å tildele prisen for hele albumet og ikke for et enkelt verk. Juryen mener at albumet “Child of the Future” er meget representativt for opphavsmennenes karriere.

Prisen består av Bruno Oldanis unike trofè, diplom og kr. 50.000. Pengene kommer ikke til å bli kastet bort.

— Vi skal kjøpe potetgull og brus, konstaterte Hans Magnus “Snah” Ryan.

Publisert:

Del: