Det ble hip hop-duoen Tungtvann som vant årets første Edvard-pris, som for anledningen ble delt ut under siste dag av Moldefestivalen. Tungtvann vant i kategorien Populærmusikk – åpen klasse for albumet “Nord og ned”. Nå skal også fjorårets beste popkomposisjon kåres.

Tungtvann

Tungtvanns manager, Fredrik Knagenhjelm, mottok den første av årets Edvard-priser i Molde. Det var Bendik Hofseth som delte ut 40 000 kroner og det ettertraktede Grieg-trofeet på vegne av TONO, mens Tungvann-medlemmene Lars A Sandness og Jørgen Nordeng befant seg i platestudio. De øvrige nominerte verkene var “Airborne”, skrevet av Jørgen Munkeby, Martin og Lars Horntveth, samt “Halvveis”, der komponist Helge Iberg tok for seg tekster av Rolf Jacobsen.

Utdelingen i Molde var den første av i alt seks Edvard-priser som skal skjenkes til opphavsmenn i løpet av inneværende år. TONO har nylig også gjort kjent hvilke tre sanger som er nominert i kategorien “Populærmusikk – mindre verk”. Disse er:

“Om du har sagt farvel”, skrevet av Odd Erik Ognedal. Artist: Elle Melle. Fra CDen “Knuste Speil”, Tylden & Co, 2000.

“Bie på deg”, skrevet av Odd Nordstoga. Artist: Nordstoga. Fra CDen “Nordstoga”, Grappa, 2000.

“The other fool”, skrevet av Bent Sæther. Artist: Motorpsycho. Fra CDen “Let them eat cake”, Columbia/Sony 2000.

TONO skal dele ut to Edvard-priser for populærmusikk, to for samtidsmusikk, en tekstpris og en pris for musikk til annen kunstart. Selve utdelingene skjer altså ikke samlet i år, men blir isteden lagt til relevante arenaer rundt om i landet.

Publisert:

Del: