Tekstforfatteren fikk overrakt prisen i kategorien Tekst for «Promised Land» på Norsk Americana Festival på Grefsentoppen i Oslo fredag 16. september.

Jeff Wasserman, © jeffwasserman.no

Musiker og teksforfatter Jeff Wasserman ble tildelt Edvard-prisen 2016 i kategorien Tekst for «Promised Land» fra albumet «Tears of the world» med Knut Reiersrud og Mighty Sam McClain utgitt på Kirkelig Kulturverksted i 2015.

Prisen består av et trofé av Bruno Oldani, et diplom og 50.000 kroner.

Wasserman kom til Norge på 80-tallet fra Oyster Bay utenfor New York, og har gjort karriere både som tekstforfatter og utøver. Han har tekster og verk på over 75 album og over 300 verk i TONO.

Juryen skriver følgende om vinneren:

«Promised Land» forteller om levd liv, om menneskelighet og håp, og treffer en universell nerve vi alle kan kjenne oss igjen i».

Edvard-prisen, oppkalt etter Edvard Grieg, har vært delt ut årlig av  TONO siden 1998, og tildeles opphavsmenn og -kvinner som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet. Juryen for Edvard-prisen 2016 har bestått av Therese Birkelund Ulvo, Claudia Scott, Rita Engedalen, Nils Henrik Asheim, Arvid Wam Solvang og Jan Stefan Bengtsson.

Publisert:

Del: