Etter en konsert i Arendal lørdag 20. juli, ble Esben Selvig og Aslak Hartberg fra Klovner i Kamp overrakt Edvard-trofeet, diplomer og en sjekk på 40.000 kroner fra TONO.

Klovner i Kamp

Det var Edvard-prisen i kategorien “tekst til musikk,” som de vant for “Nattens sønner.” Låta er hentet fra albumet “Bjølsen Hospital,” som i februar solgte til gull, ifølge plateselskapet MTG. Øvrige nominerte artister inkluderte Halvdan Sivertsen og Anne Grete Preus.

— Dette er først og fremst en herlig, grusom hevn mot norsklærerne våre. Ifølge dem har vi aldri klart å tolke et dikt på noen som helst riktig måte, sier Aslak «Allis» Hartberg.

I uttalelsen fra Edvard-juryen heter det: “Juryen oppfatter dette verket nærmest som en sosial-realistisk roman i kortformat. Sangen har et refreng, som lik koret i en gresk tragedie, advarer mot en misforstått og meningsløs frihetstrang. Klovner i kamp har her skapt en brutal, men aktuell fortelling som griper direkte inn i den urbane modernitetens tøffe hverdagsvirkelighet. Elegant og suggererende utnyttes hip-hop-formens synkoperte rytmikk til å skape et kunstnerisk uttrykk mellom gatespråk og poetisk velklang. “Nattens sønner” utmerker seg med et meget bevisst og sterkt språklig uttrykk. Klovner i kamp framstår med dette verket som fremragende representanter for en ny og kraftfull tekstformidling til musikk.”

Og tekstene deres er i aller høyeste grad i ferd med å få aksept. I går fikk de språkpris, i vinter fikk klovnene Spellemannprisen. To måneder seinere var de analysegrunnlag ved norskeksamen for lærerstudentene. Og til høsten skal «Nattens sønner» være et bidrag til en tekstantologi myntet på elever i den videregående skolen.

— En seier for norsk hip hop og oss som rapper på norsk, sier Allis. Han kan fortelle at skeptikerne har vært mange. Vi er stolte. Veldig hyggelig å få oppmerksomhet rundt tekstene våre. Tekstene betyr alt for oss, sier de to hiphop-kollegene.

Publisert:

Del: