Styret i Oslo Jazzfestival har ansatt musiker og komponist Edvard Askeland som ny daglig leder for festivalen. – Vi er særdeles fornøyd med ansettelsen av Askeland, sier styreleder Truls Helweg. Han har mye å tilføre oss og vil utvilsomt sikre festivalens videre utvikling, mener Helweg.

Edvard Askeland

Av Arvid Skancke-Knutsen

Edvard Askeland er 52 år, og kommer fra Lindås ved Bergen. Han er utdannet cand.mag. fra Bergen Lærerhøgskole og Institutt for musikkvitenskap. I tillegg til karrieren som musiker og komponist kan Askeland også vise til omfattende virksomhet som pedagog og produsent.

Edvard Askeland kommer fra en stilling som musikkfaglig konsulent i TONO, og for tiden spiller han blant annet med Morten Halle/André Petersen Quartet, samt er aktuell med prosjektet Under Stjernone med Hildegun Riise og dikt av Olav H. Hauge. Han har tidligere blant annet vært med i Cutting Edge, samt bandet til Van Morrison på Vossajazz i 1988.

Dagsavisen har vært raskt ute med å intervjue Askeland, som sier følgende om sine ambisjoner for Oslo Jazzfestival:

— Vi vil være med i konkurransen om å presentere de beste. En god balanse mellom norske og utenlandske musikere, forkynner Askeland, som ellers røper at Jan Garbarek ville være noe av en drømmeartist for den tyve år gamle jazzfestivalen.

Askeland tar over etter Aage Teigen, som de siste årene har satset mye på å gi festivalen et mer nåtidig stempel, samtidig som man ivaretar den mer tradisjonsbærende musikken Oslo Jazz Festival kanskje opprinnelig var kjent for.

Dette er en profil som Askeland i følge Dagsavisen synes interessert ut i å utvikle videre.

— Jeg har ikke tenkt å legge om festivalen i stor stil, men vil bygge videre på det som allerede er gjort, sier han. – Vi skal fortsatt presentere hele bredden i jazzen, og ta vare på alle stilartene. Og finne balansen mellom det som er kommersielt interessant og kvalitetsmessig bra.

Oslo Jazzfestival er i år berammet fra 13. til 19. august.

Publisert:

Del: