Dugnad 2006 har som formål å sette fokus på de humanitære forholdene i Nord-Uganda, der over en million mennesker er på flukt på grunn av krig, ifølge Flyktningshjelpens tall. Dugnad `06 retter seg spesielt inn mot barn og ungdom, og forrige helg samlet lokale artister inn 23.000 kroner på Hamar. Nå står Oslo for tur.

Dugnad 2005, fra dugnad.net

Visjonen til Dugnad er at organisasjonen først og fremst skal jobbe for at kultur- og utelivsbransjen bidrar til å holde søkelyset på, og gi økonomiske bidrag til humanitære kriser og katastrofer. Dugnad ble arrangert for første gang i januar 2005, og hadde bakgrunn i tsunamikatastrofen i Sør-øst Asia 2. juledag 2004.

Årets utgave av Dugnad tar altså utgangspunkt i Nord-Sudan, og spesielt vilkårene til barn og ungdom under den pågående konflikten der. Så langt under årets Dugnad har utestedet Dattera Til Hagen på Grønland stått bak en stand-up aften og konsert med Draumir. I kveld gjør Dattera Til Hagen konsert med The Foes. Garage Oslo stiller også sine lokaler til disposisjon i kveld med en aldri så liten hardrock-aften til inntekt for Nord-Sudan; Mohammed, Grand Cafè og She Said Destroy spiller opp til dans der.

Cafe Mono stiller også sine krefter til disposisjon under Dugnad-paraplyen og arrangerer lørdag Akustisk Stafett med Johnny Hide, Thom Hell, Haddy og Belinda Ho. Lørdag gjør også Spasibar konsert med Honkollektive + DJ`s. Siste arrangement skal være på Blå førstkommende torsdag, den 19. januar.

I fjor, i kjølvannet av tsunamien, var responsen fra artister, spillesteder og medier av en noe annen karakter. Artister som Anne Grete Preus med band, Maria Mena, Madrugada, Thomas Dybdahl, BigBang, Span, The Ricochets, Ralph Myerz and the Jack Herren Band, We, CC Cowboys, Jim Stärk og Noora, stilte da opp for Dugnad. Rockefeller bidro med scene, og NRK P3 sendte Rockefellerkonserten live i en tre timer lang sending. Lydverket laget i tillegg en Dugnad spesial.

Dette førte til at 2.5 millioner kroner ble samlet inn til Dugnad, og pengene gikk uavkortet til Sør-Øst Asia. Ingen av fjorårets aktører er med i år.

Årets Dugnad samarbeider med %-kampanjen og Flykninghjelpen. Hjemmesiden til Dugnad finnes her, der finnes også ytterligere informasjon om Dugnad og deres samarbeidspartnere i år.

Publisert:

Del: