NOPA-stipendet på 25.000 kroner deles ut på by:Larm for sjette år på rad.

Disse kan vinne NOPA-stipendet, © Sammenstilling av NOPA

NOPA-stipendet gis til låtskrivere som kommer til å prege musikklivet fremover, og består av 25.000 kroner. Stipendet deles ut på Bylarm i Oslo – rett før stipendmottakeren skal spille sin konsert.

– NOPA-stipendet er en måte å løfte frem de låtskriverne vi tror kommer til å prege musikklivet fremover, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA, i en pressemelding fra organisasjonen.

Blant tidligere vinnere av NOPA-stipendet finner vi låtskrivere som Aurora, Dagny og Softcore untd.

Hvert år velges en ny jury som skal plukke ut hvem de har troen på fremover. I år er det Inge Bremnes, Mikhael Paskalev, Hanne Kolstø og Stine Andreassen som har valgt ut de nominerte.

DE NOMINERTE ER:

Band- og artistomtalene er fra pressemeldingen, som også ligger på NOPAs hjemmesider.

brenn.
brenn. er duoen som skal redde rocken fra å falle utenfor popkulturens søkelys i årene fremover. Med et uhøytidelig, fargesprakende og energisk uttrykk viser bandet til rockens største fordel: det skal være, og er, gøy! Duoen ble omtalt av Trondheim Calling som «lyden av 2018», og spilte for stappfulle lokaler på festivalen i februar, til strålende anmeldelser. Samtidig har de vært på turné med Honningbarna og Pom Poko.

Chika Dole
Sandra ”Chika Dole” Egbeocha vokste opp i et hus med raggae pumpende ut fra høytalerne, med en mor som kunne synge. Som barn forelsket hun seg i a capella, som hun senere har hatt nytte av som sanger. Chika Dole forsøker å knytte sammen grenene fra Norge og Nigeria, og kombinere kulturene og skjønnheten som kommer når man ser verden fra to sider. I 2016 flyttet hun til London for å følge drømmen, og det var her hun fant stemmen sin. I hjemmestudioet sitt spilte hun inn debut-EPen, produsent av Skimmed Milk. Musikken hennes er inspirert av låtskrivere som Katie Melua, Frank Ocean, Erykah Baduh og NAO.

Lil Halima
Lillian Halima Anderssen sin lidenskap for musikk har fulgt henne hele livet. Da faren reiste fra Kenya til Bardu i 1995 hadde han med seg kenyansk musikk og amerikansk hiphop i bagen. Dette skulle legge grunnlaget for en oppvekst fylt med forskjellige musikalske inspirasjoner for Lillian Halima Anderssen.
Inspirert av Stevie Wonder, 2Pac, Aaliyah, James Blake, Steve Lacey og Noname, jobber nå Lil Halima med å finne sitt helt egne musikalske uttrykk, og drømmer om å forene alle sine inspirasjonskilder i egen musikk. Hun sier selv at en blanding mellom indie- og urban musikk med afrikanske rytmer er i horisonten, men at hip hop alltid vil være en del av henne. Lil Halima er nominert til Nordic Music Prize for albumet «Love songs for bad lovers».

Master Oogway
Master Oogway er en høyenergisk jazzkvartett. Dette er et band som virkelig bobler over av temperament og energi. Musikerne har latt seg inspirere av den mer kraftfulle delen av jazztradisjonen fra 1960-tallet. Men det er mer her! Gitaristen går ikke av veien for å fyre løs med kraftfulle salver. Saksofonist Skeidsvoll har en tone og et trøkk i hornet sitt som får nostalgikere til å tenke på (fri-)jazzens store saksofonhelter. Bandets komposisjoner er mektige og melodiøse, og når både trommis og bassist er helt på samme bølgelengde, blir enhver konsert med Master Oogway en meningsfull fritime.

TØFL
Indiepop-bandet TØFL (les: tøffel) fra Stavanger ga ut sin debut-EP «Eg Ska» 20. april 2018. Tre av fem låter ble listet på NRK P3 og EP’en høstet god kritikk fra blant annet Klassekampen og GAFFA, som begge ga dem terningkast fem. Bandet har siden spilt konserter over hele Norge, og nådde nylig over en million streams på Spotify. Relaterbare tekster, eksplosive livlige live-show og dansbare låter har resultert i oppvarmingsjobber for blant andre Sløtface, Silja Sol og Dagny de siste to årene. TØFL er et band som best oppleves live, et resultat av bandets streben etter høy produksjonsverdi, personlighet og ikke minst spilleglede.

Tempel
Tempel består av brødrene Inge, Kjetil og Espen Haugland Gjermundsrød og deres bestevenn Andreas Espolin Johnson. På ekte Gino Valente-vis kokes store kjøttfylte stykker av metal, både tradisjonell, thrash og black sammen med slintrer av treffsikker hardcore, rock og melodisk teft. Tempel spiller på by:Larm Black, en egen metal-festival innenfor by:Larm.

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. Per i dag er NOPA, Norsk komponistforening, Creo og Norsk musikkforleggerforening medlemmer i Foreningen Ballade.

Publisert:

Del: