Det har ikke alltid vært slik at Spellemannsprisen var delt opp i “mannlig” og “kvinnelig”.

© Kjetil Ree

Susanne Sundfør trakk seg fra nominasjonen som årets kvinnelige artist, fordi hun ikke vil at musikken skal tilnærmes i et kjønnsperspektiv.

Prisen har i to perioder tidligere vært kjønnsnøytral. Mellom 1975 og 1977, og mellom 1997 og 2002 var det én pris til “beste popsolist”.

— Hvert år diskuterer vi hvilke kategorier vi skal ha, de er i stadig forandring. Foreløpig er vi enstemmig enige om at det beste er å ha egne kategorier for kvinnelige og mannlige artister, sier Marte Thorsby, styreleder i Spellemann AS.

Se alle årets nominerte her: 3 X trippelnominert

Mannsdominert bransje
Hun påpeker at musikkbransjen er veldig mannsdominert.

— Det er en stadig tilbakevendende diskusjon, for eksempel dette med kvinnelige artister på festivaler. Vi mener at det å ha en egen kategori for kvinnelige artister er med på å løfte frem de artistene vi har. Skulle vi slått sammen dette til én kategori, ville det blitt for en veldig stor gruppe mennesker, og fire nominasjoner ville ikke fått vist bredden innenfor feltet. Vi kommer helt sikkert til å diskutere dette når vi møtes igjen, men vi registrerer også at det ikke er mange som har de innvendingene Sundfør har.

Publisert:

Del: