Ny plattform for salg av digitale noter via nettbutikken musikkonline.no.

MIC logo (jpg)

Det er nå mulig for artister å selge noter, tekster og besifring digitalt via nettbutikken www.musikkonline.no. Gjennom denne tjenesten får opphavsmenn og forlag en helt ny salgskanal for å distribuere sitt materiale.

Noter har i dag begrenset tilgjengelighet. I følge bibliotekene er det er stor etterspørsel etter noter og tekster innen norsk populærmusikkk, men få butikker spesialiser seg på dette. Målsetningen med “Låtprosjektet” er å øke tilgjengelighet og salg av noter og sangtekster av norske komponister og tekstforfattere. Dette lovlige salget vil også bidra til å øke opphavsmennenes og forlagenes inntjening.

Høsten 2007 har MIC gjennomført et forprosjekt i samarbeid med NOPA, Phonofile AS og Norsk Noteservice AS. Formålet har vært å forberede en permanent etablering av en ny tjeneste som muliggjør lovlig nedlasting av noter skrevet av norske komponister og tekstforfattere. I løpet av forprosjektet har man testet ut første versjon av en plattform for digitalt notesalg. Denne er nå tilgjengelig for bruk og tilbyr, som første notebutikk på nettet, salg av DRM-frie pdf-filer.

Det er MIC som melder dette.

Publisert:

Del: