Musikkorganisasjonen fikk 5000 kroner da Dancke ble kåret til Årets stemme av KK.

DJ AKKS Konserten Foto: Sofie Søndervik Sæther

Magasinet KK kårer hvert år «Årets kvinner» som får en utmerkelse for sin innsats i året som har gått. Christine Dancke ble kåret til «Årets stemme» for 2018, og ga sin pengepremie på 5000 kr til AKKS.

Begrunnelse:
AKKS – en idealistisk musikkorganisasjon som arbeider for en bedre balanse i norsk musikkliv. Deres formål er å rekruttere, motivere og synliggjøre kvinner i alle ledd. Hovedfokuset er jenter, men de støtter alle som vil prøve seg innen musikk, enten det er bak pianoet, mikrofonen, gitaren eller miksepulten – uansett kjønn, alder, religion og hudfarge. Dette er noe jeg heier veldig på!

– Hva betyr det for AKKS å få en slik gave?

– Vi i AKKS er veldig takknemlige for at Christine Dancke valgte å gi prisen hun fikk som “Årets stemme» fra KK til AKKS. Det betyr enormt mye for oss med en slik anerkjennelse, det betyr at vi blir sett og verdsatt, sier daglig leder Pia J. Korsnes i AKKS til Ballade

Hun forteller videre at AKKS som organisasjon jobber utrolig hardt med å skape høykvalitets aktiviteter og muligheter for sine elever og brukerne.

– Vi er kanskje ikke fullt så flinke på å bruke like mye energi på å ta plass og få oppmerksomhet for alt vi gjør. Da er det en fantastisk gave å bli sett og snakket om høyt av en så profilert person som Christine Dancke, Ved å gi AKKS en slik støtte bidrar det også til at vi blir ennå mer synlig for vår målgruppe.

– Ikke minst er vi veldig imponerte over måten hun selv uredd bruker stemmen sin til å utfordre kjønnsnormer og samfunnsforventninger rundt kjønn og musikk, hun bidrar til å opplyse og skape en debatt rundt dette viktige temaet. Så er AKKS selvfølgelig veldig stolte og glade for at hun syntes jobben vi gjør er bra.

Les også: Anne Marie Almedal fant ny inspirasjon hos AKKS

– Får dere mange slike gaver?

Det hender innimellom at vi får donasjoner fra folk som setter pris på arbeidet vi gjør, og det er stadig flere som gir grasrotandelen sin til AKKS. Nå vil kanskje ennå flere la seg inspirere til å støtte vårt arbeid i tiden fremover.

Hva AKKS skal bruke pengene på er ikke klart ennå. De har imidlertid mange prosjekter gående og Korsnes lover at støtten kommer godt med.

– AKKS vil selvfølgelig jobbe videre med å bedre balansen i norsk musikkliv og sikre rekruttering, motivering og synliggjøring av kvinner i alle ledd innenfor musikkbransjen. En av områdene vi ønsker å videreutvikle kompetansen til våre ansatte, tillitsvalgte og kursholdere innen er, -normkritisk tilnærming til kjønn og musikk.

– Har dere tidligere samarbeidet med Dancke?

– Vi har ikke arbeidet direkte med Christine tidligere, men vi vil veldig gjerne få til et samarbeid i 2019.

AKKS sine fem avdelinger holder nå på med å sette i gang de første kursene for året.

– Vi har et bredt spekter med; DJ- låtskriver- instrument- band- vokal- og elektroniske kurs over hele landet. Vi skal arrangere LOUD bandleir i vinter- og høstferien i flere deler av landet, i tillegg kommer sommerferieleiren i Fredrikstad. Flere av avdelingene har grupper med ungdom som blir veiledet i konsertarrangering, deltagerne skal sette opp en rekke rusfrie konserter for ungdom under 18 år med artister som blant annet Unge Ferrari, det er et kjempe spennende prosjekt. Bandskolen i Oslo og Kristiansand starter nå opp for våren med instrumentkarusell, der alle får prøve seg på piano, trommer, bass og gitar, før de velger sitt instrument.

Korsnes trekker også frem at de skal fortsette å arbeide med å få flere kvinner til Produsentyrket, med prosjektene Gain i Bergen og ElektroLOUD i Oslo og Stavanger. I tillegg pågår arbeid å få etablert en avdeling AKKS Nord.

Publisert:

Del: