Høsten 2008, med støtte fra Norsk Kulturråd, står Det Norske Blåseensemble som vert og produsent for et stort anlagt internasjonalt symposium ved Norges Musikkhøgskole.

Det Norske Blåseensemblet (Foto: presse)

I 2006 bestemte Det Norske Blåseensemble seg for å skape en møteplass for komponister og musikere som arbeider med musikk improvisasjon og komposisjon som to sider av samme sak.

Høsten 2008, med støtte fra Norsk Kulturråd, står Det Norske Blåseensemble som vert og produsent for et stort anlagt internasjonalt symposium, Sanntidssymposiet, ved Norges Musikkhøgskole. Samarbeidspartnere er School for Improvisational Music (Brooklyn, New York), Norges Musikkhøgskole og Oslo Jazzfestival.

Fra den 10.-17. august vil Ravi Coltrane, Ralph Alessi, Andy Milne, Mark Ferber, Drew Gress, Ivar Frounberg, Jon Balke, Eivind Buene og Rolf Erik Nystrøm holde workshops ved Norges Musikkhøgskole. Fokuset vil være rettet mot praktisk improvisasjon og integrasjon med komposisjon for større ensembler.

Norges eldste orkester av noe slag, Det Norske Blåseensemble anno 1734, vil sitte som prøveklut for komposisjonsstudentene gjennom hele uken, heter det i en pressemelding.

— Improvisasjonen er på vei tilbake til kunstmusikken. Vi ønsker å etablere en nøytral internasjonal samarbeidsplattform for unge studenter som jobber seriøst med improvisasjon og komposisjon som en helhetlig prosess. Dette tillater oss å lodde dybden i samtidsmusikalske trender, og en mer reell måling av temperatur internasjonalt. Vi kan jakte på nye talenter for fremtiden, uttaler Gaute Solås, direktør i Blåseensemblet, i pressemeldingen.

Les mer om Det Norske Blåseensemblet på deres hjemmesider.

Publisert:

Del: