Avlysningen er avlyst, og Eirik Raude er ansatt som ny festivalsjef.

Risørs ordfører Per Lunden, Ragnhild Plesner (styreleder) og Eirik Raude, © Harald Lien Gundersen

Eirik Raude er ansatt som ny festivalsjef i Risør kammermusikkfest og tiltrer om kort tid. Hans første oppgave blir å sette sammen en stab som skal arbeide mot en festival allerede i 2017.

– Med dette kan vi også bekrefte at det blir festival i 2017, sier styreleder i Risør kammermusikkfest, Ragnhild Plesner, i en pressemelding.

Den kommende festivalen blir ifølge Plesner sannsynligvis litt mindre enn tidligere år, men med noen nye ideer og presentasjonsformer.

– Risør kammermusikkfest er en unik festival med sitt utrolig høye kunstneriske nivå og intime atmosfære. Jeg har selv deltatt som musiker på fire festivaler, og konsertene i Risør kirke er noen av mine gjeveste øyeblikk som musiker! Jeg er glad og stolt for at jeg nå skal få lov til å jobbe sammen med stab og frivillige for å bringe festivalen videre, sier Eirik Raude i pressemeldingen.

Bakgrunn
Eirik Raude (43) er klassisk perkusjonist (slagverker) og var i ti år ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester valgte frilanslivet.

Han har vært solist med flere av verdens ledende orkestre, kunstnerisk leder for Vinterfestspillene i Bergstaden og kursleder og pedagogisk tilrettelegger for Ungdomssymfonikerne. I tillegg har han bidratt ved en rekke tverrkunstneriske produksjoner Han har også arbeidet mye med formidling av musikk til barn og unge.

Siden 2010 har han ellers drevet firmaet UR-produksjoner, et selskap som tar oppdrag med å utvikle konsertserier, turnélegging, festivalproduksjon, digitale profiler og tilstedeværelse i sosiale medier, management av musikere og ensembler, samt finansiering.

Publisert:

Del: