Den Norske Opera og Nasjonalballetten presenterer programmet for høsten, den siste på Youngstorget etter snart 50-års drift. Denne sesongen vises i hovedsak repertoarforestillinger, med enkelte unntak.

Götterdämmerung

Operasesongen åpner med Princess Magogo, et gjestespill fra African Renaissance Opera Productions i Sør Afrika 15. og 16. august. Operaen er den første som er skrevet på zulu.

I slutten av august er det sesongpremiere på La Bohème, DNOs egen klassiker fra 1963. I La Bohème debuterer Janne Berglund som Mimi, en rolle hun deler med den kjente italienske sopranen Daniela Dessi. Tre kjente italienske tenorer deler på rollen som Rodolfo, Massimiliano Pisapia, Fabio Armiliato og Luca Canonici. I La Bohème blir det også et gjenhør med Ragnar Ulfung som akkurat fylte 80 år.

Høstens eneste operapremiere er en urpremiere, Rebekka, av komponisten Glenn Erik Haugland. Operaen er basert på Ingvar Ambjørnsens roman Dukken i taket. Operaen tar opp sterke temaer som voldtekt, hevn og destruksjon. Urpremieren finner sted på Bærum Kulturhus i Sandvika 28. september.

På hovedscenen vil det ellers bli vist repertoarforestillinger som Macbeth og Peer Gynt. Det blir også en ønskereprise med Stefan Herheims Julius Cæsar, som ble kåret til årets operaforestilling i Europa i 2005 av to ledende operamagasiner. Den sesongpremiere 3.november.

Den aller siste forestillingen som vises på Youngstorget av Den Norske Opera heter Teppefall og oppsummerer litt av det Operaen har vist så langt i snart 50 år. Forestillingen vises nyttårsaften.

Ballett

Nasjonalballetten fortsetter sitt Septemberdans-konsept. I høst er de tre norske koreografene Cina Espejord, Sølvi Edvardsen og Kristian Støvind som lager hver sin ballett med urpremiere 28. august i Bærum Kulturhus i Sandvika.

På hovedscenen har Nasjonalballetten to Norgespremierer høsten 2007. Balletten The second detail av William Forsythe og Start to finish av publikumsyndlingene Paul Lightfoot & Sol León. Disse to ballettene danses sammen med klassikeren Apollo av George Balanchine. Programmet har fått navnet Start to finish og har premiere 29. september.

På hovedscenen danser Nasjonalballetten også klassikeren Romeo og Julie og selvfølgelig Nøtteknekkeren!

Konserter:
18.aug: Konsert ved Karpedammen
Dirigent: Terje Boye Hansen

25. aug: Konsert i Universitetets Aula – Oslo Kammermusikkfestival
Dirigent: Rinaldo Allessandrini

Siegfried
Opera av Richard Wagner
Konsertant i Oslo Konserthus 15. september

Nov: Konsert med Den Norske Operas barnekor
Dirigent: Edle Stray-Pedersen

1. des: Konsert i Oslo Konserthus
Dirigent: Marc Soustrot

Götterdämmerung
Opera av Richard Wagner
Konsertant i Oslo Konserthus 23. februar

Operaturnéer:
31.aug og 1.sept: Peer Gynt i Shanghai
7. og 13.sept: Konserter i Tblisi og Baku
20. – 25. sept: Maskeballet
I samarbeid med Operaen i Kristiansund og Opera Sør i Kristiansand, Agder Teater
27. nov: Konsert i Tel Aviv
6. og 8. des: Konserter i Alexandria og Kairo

Balletturnéer:
18. og 19. aug: Cut to Drive i Imatra, Finland
5. sept: Septemberdans 2007 i Ibsenhuset, Skien
8. og 9. sept: Septemberdans 2007 i Agder Teater
13. sept: Septemberdans 2007 i Sandnes Kulturhus
Evnt. 12. okt: Septemberdans 2007 i Usedom, Tyskland
25. og 26. okt: Apollo og Softly as I leave you i Olavshallen, Trondheim

Publisert:

Del: