De Sorte Gribber er et stykke som tar utgangspunkt i den nesten 100 år gamle actionhelten Dr. Jonas Fjeld, og starter i dag.

De Sorte Gribber_plakat

Det er Morten Traavik som er regissør og Per Zanussi står bak musikken til ”De Sorte Gribber” som starter i dag og går fram til lørdag på Nasjonal Jazzscene på Karl Johan.

“De Sorte Gribber” bygger på Giert Øvre Richter Frichs spenningsroman av samme navn fra 1913.

Slik presenterer forestillingen seg:

”Det er krisetider i Europa, verdensøkonomien vakler, terrorismen truer og det er viktigere enn noensinne å samles rundt våre egne nasjonale symboler. Ikke skal vi skamme oss over å vifte med flagget i det voksende vintermørket.

På Nasjonal Jazzscene/Victoria henter “De Sorte Gribber” Norges egen superhelt, “den blonde kjempe” Dr Jonas Fjeld, frem fra glemselen for å sette en endelig strek for all mangfoldsårs-mumbo jumbo og gi det norske folket et forbilde vi fortjener!

Fra hovedkvarteret i villaen i Homansbyen drar Fjeld og hans gode hjelpere i den gode saks tjeneste på dramatiske eventyr fra den argentiske pampas til den sibirske tundra, som en arktisk Indiana Jones. I anledning “Mangfoldsåret 2008” er “den blonde kjempe” fra Øvre Richter Frichs mer enn tjue actionromaner fra mellomkrigstiden tilbake fra glemselen for enda en gang å redde Norge og resten av den opplyste verden fra barbariets mørke krefter.”

Medvirkende:

Gribber Band: Kjetil Møster, Gard Nilssen, Stian Westerhus, Per Zanussi
Skuespillere: Morten Traavik, Trond Høvik, Ingvar E. Sigurdsson, Mai Elise Solberg
Scene og kostymedesign: Lena Thorsmæhlum
Lysdesign: Ingeborg S. Olerud
Bilder og animasjoner: Leon Mathisen og Pål Gustav Widerberg

Stykket går 27., 28. og 29. november.

Mer informasjon finnes på sidene til Nasjonal Jazzscene.

Publisert:

Del: