Rockheim har nominert de første kandidatene til sin “Hall of Fame”.

Rockheim Hall of Fame-nominasjonskomiteen 2011 - 12. Fra ventre: Marte Thorsby, Larry Bringsjord, Marit Larsen, Petter Myhr og Ivar Håkon Eikje. Janove Ottesen og Øystein Greni er også med i komiteen, men var ikke tilstede da bildet ble tatt., © Espen A. Eik

Nominasjonskomiteen offentliggjorde torsdag de første 15 kandidatene til til Rockheims “Hall of Fame”. Kriteriet for å bli nominert er at artisten/bandet/utgiveren platedebuterte for minst 25 år siden, det vil si at alle årets nominerte debuterte senest i 1985. Det skal være maks fem nye innlemmelser hvert år, og det skal nomineres tre ganger så mange som skal innlemmes.

De nominerte:

Alf Prøysen
Bjørn Eidsvåg
a-ha
Popol Vuh
Radka Toneff
Åge Aleksandersen
Terje Rypdal
Lars Lillo-Stenberg
Anne Grete Preus
Jokke & Valentinerne
Arne Bendiksen
Audun Tylden
Wenche Myhre
Mari Boine
The Monn-Keys

— Kunne lett vært 50
— Vi har vurdert kriterier som utbredelse, innflytelse og sjangerbredde, fortalte Rockheims direktør Peter Myhr under pressekonferansen torsdag.

— Det kunne lett ha vært 50 nominerte på denne listen i dag. Men et sted må vi begynne, sa komitemedlem Larry Bringsjord.

En jury på rundt 100 personer fra musikkbransjen skal stemme på listen over nominerte. De 5 med flest stemmer blir innlemmet i Hall of Fame i en seremoni på Rockheim 21. august.

Publisert:

Del: