16 år etter at Cutting Edge takket for seg har Hadeland Jazzforum ved hjelp av sine overtalelsesevner greid å få jazzheltene fra 80-tallet til å gjenforenes i anledning klubbens 20-årsjubileum.

Cutting Edge

Bandet skal også spille ytterligere tre konserter, med både gamle hits og nyskrevne låter for anledningen. I årene 1981-86 frekventerte Cutting Edge det som var av klubber og festivaler her til lands, og tilbragte tidlig på 80-tallet en måned på veien i Storbritannia.

Cutting Edge ga ut tre plater mellom 1981 og 1986, senere samlet og utgitt på Curling Legs i 1995 under tittelen “Alle Tre”. I de seks årene bandet eksisterte besøkte de alle landets festivaler og jazzklubber, og høsten 1983 turnerte de en måned i Storbritannia, og spilte blant annet på tre festivaler, og tilbragte en uke på Ronnie Scott’s i London. I 1984 solgte de flere plater i England enn i Norge, og i 1984 og 1985 samarbeidet de med Jan Eggum, et samarbeid som i tillegg til omfattende turnévirksomhet resulterte i plata “E.G.G.U.M.”, utgitt i 1985.

Medlemmene i Cutting Edge har siden avskjeden i 1986 hele tiden vært aktive med egne band og prosjekter, men kan fortelle at de ser fram til å gjenoppfriske gamle minner og tilføre den gamle Cutting-soundet noen års erfaring.

Cutting Edge består av Morten Halle (sax), Knut Værnes (gitar), Edvard Askeland (bass), Rune Klakegg (piano/synth) og Frank Jakobsen (trommer). De blir å høre følgende steder:

Fredag 12. april: Hadeland Jazzforum
Lørdag 13. april: Privat arr.
Søndag 14. april: Kampenjazz, Oslo
Mandag 15. april: Mandagsklubben, Smuget, Oslo

Denne artikkelen publiseres i samarbeid med Norsk Jazzforum, og kan også leses på deres eget nettsted: jazzforum.no

Publisert:

Del: