Neste onsdag, den 23. mai, presenterer Grammy-nominerte Lindberg Lyd og Cikada Duo en ny utgivelse med navn Nordheim. Komponistens idè om lydfelt i surround er stikkord, sted for lansering er atriet i Kongens gate.

Arne Nordheim har i snart 50 år gledet musikere og publikum med en unik klangverden. Hans musikk anses som en grunnmur for 90-tallets videreutvikling av elektronika. Dagens DJ’er annonserer neppe fra scenen at “dette har jeg lært av bestefar”, men slik er det!

Nordheims musikk er revitalisert i nyere tid gjennom utgivelser som Dodeka og Electric på Rune Grammofon, samt Nordheim Transformed med Biosphere / Deathprod. CIKADA DUO og musikkmerket 2L er imidlertid de første i verden som gjennomfører Nordheims tanker om lydfelt i surround hjem til lytteren.

Nordheim var en skandinavisk pioner innen elektronisk musikk. Han har skrevet både rene elektroniske verk, og verk som kombinerer akustiske instrumenter med elektroniske virkemidler. Både Arne Nordheim og CIKADA er tildelt Nordisk Råds Musikkpris, i henholdsvis 1968 og 2005.

I denne utgivelsen møter du CIKADA DUO, Kenneth Karlsson (synthesizer) og Bjørn Rabben (slagverk), i samspill med Åke Parmerud (elektronikk) og Elisabeth Holmertz (sopran).

Dette i følge en pressemelding.

Publisert:

Del: