Etter nesten et års fravær fra tigerstadens konsertscener kryper Oslo-kvartetten Cato Salsa Experience ut av hiet og inn på Cafe Mono i Oslo. Begivenheten feires med to konserter onsdag og torsdag. Det loves rystende fuzzdrevne riff, fikse hårfrisyrer og heftig orgellyd.

Cato Salsa Experience lover rifforama og grundig overstyrte gitar og orgeltoner på Mono de kommende dagene. Det gies også anledning til dans foran scenen eller hvor man nå måtte ønske å svinge på hoftene til bandes fuzzdrevne amalgamation mellom grasjerock, prepunk og soul.

Bandet signet nylig kontrakt med det stadig mer innflytelsesrike rikmannsønnselskapet Emperor Norton, og presenteres av amerikanerne som de mest funky garasjerockerne av i dag. Med det ble de labelkamerater til Bylarm-sjarmøren Bertrand Burgalat, New York-hipsterene Buffalo Daughter, , Neutral Milk hotelavhopperne Sunshine Fix, housekongen Felix Da Housecat, de hypertrendy 80-talls synthelektooperatørene Miss Kittin and the Hacker, neopsykedeliamestrene Olivia Tremor Control, latino Kraftwerkdekoratør Senor Coconut og norske Ralp Myers & The Jack Herren band i statene.

Musikalsk står Cato Salsa Experience for en modernisering av 1960-tallets garasjerock, mod, freakbeat og prepunk som vi blant annet kjenner gjennom band som MC5, The Action, The music Machine, The Who og The Sonics. Man merker også inspirasjon fra moderne soulriffrockere som The Make-Up, Jon Spencer Blues Explosion, Mooney Suzuki og Delta 72.

Her får vi både Hammondorgel-lyder, overstyrte gitarer hinsides det meste annet hele tiden forsterket og drevet frem av en sterk rytmeseksjon med groovet og rytmen som bindeledd.

En rekke anmeldere, rockere og klubbgjengere har latt seg forføre av Oslo mest funky rockere.

“Zoobombs! “I nattemørket i Oslo er Cato Salsa Experience det perfekte følge. Med ektefølt soul, bastante rockvegger og en frekt dansende bassist (med en 720 graders spinning rundt mikrofonen) er det lett å bli stående tilbake forført og fortapt. Det er tydelig at bandets medlemmer kjenner hverandre godt, for låtene sitter som hagl og freser av gårde med et heftig gjennomgående trøkk.”, skrev Panorama.no etter å ha bevitnet bandets liveenergi.

Etter dobbeldansen på Cafe Mono venter festivalopptreden på Quartfestivalen 3.juli sammen med blant andre Jon Spencer Blues Explosion. Senere i sommer er det klart for bandets første turne i statene, og et par opptredener i Japan.

For tiden er bandet opptatt med å spille inn sitt andre fullengdes-album. Resultatet ventes tidlig i høst.

Før det har de gitt ut albumet; “A Good Tip for a Good Time “i 2000 og den selvtitulerte titommeren “Cato Salsa Experience” i 1998. Singelen “Sister Disco ” fra 2000 inneholder eksklusive spor som ikke var med på verken Ep eller album.

Gjennom sine utagerende livekonserter har bandet skaffet seg mange fans både her hjemme, i Skandinavia og på kontinentet. Ikke minst har det gått bra for bandet i Tyskland. Nå har bandet også nådd frem til det japanske og amerikanske markedet. Et resultat av bandets eget selskap Garralda sin representasjon og promotering på musikkmessene Midem og Popkomm de siste årene, og et stadig bedre liverykte vil vi tro.

Publisert:

Del: