Årets første Bylyder-konsert i Oslo står for tur, med Strauss, heksesabbat og poetisk musikk.

Bylyder_ill. (Foto: Jarle Nyttingnes)

Førstkommende fredag inviterer Norges musikkhøgskole Den Norske Opera orkester med solist Ragnhild Heiland Sørensen og den spennende unge ukrainske dirigenten Kirill Karabits til sin storstue.

Det blir et musikalsk møte med Strauss’ Fire siste sanger, heksesabbat av Musorgskij og poetisk musikk av Dvorák fra hans Symfoni nr. 8.

Kirill Karabits gjester Oslo for aller første gang i anledning orkesterserien Bylyder. Operadirigenten har hatt gjesteoppdrag over hele Europa, Australia, Japan og Sør- Amerika og vil i sommer debutere på den kjente Glyndebourne Opera Festival i Storbritannia.

Ragnhild Heiland Sørensen er for tiden ansatt i Den Norske Opera. Sopranen har vunnet en rekke priser, sist Aase Byes pris i 2005. Hun har også gitt ut en solo-CD med romanser av Grieg og en CD med Japanischer Frühling av Ludwig Irgens Jensen. Strauss’ Fire siste sanger er ikke ukjent for sangerinnen.

Om Bylyder:

Bylyder er et samarbeid mellom orkestrene i Norge hvor Norges musikkhøgskole, ved rektor Eirik Birkeland, inviterer til en musikalsk aften i deres storstue. Serien gir musikkstudenter og publikum mulighet til å se musikere i verdensklasse til en redusert pris. I tillegg gir serien kjente og etablerte musikere mulighet til å møte det unge publikummet og de kommende artistene og de unge får en enestående mulighet å oppleve orkestermusikk i verdensklasse.

Fredag 18. januar 2008 kl. 19.30.
Lindemansalen, Norges musikkhøgskole

Deltakere:
Den Norske Operas Orkester
Kirill Karabits, dirigent
Ragnhild Heiland Sørensen, sopran

Musikk:
Musorgskij: En natt på Bloksberg
R. Strauss: Vier letzte Lieder
Dvořák: Symfoni nr. 8

Mer informasjon om Bylyder finner du her.

Publisert:

Del: