I går meldte Ballade at turbulensen rundt Fitts For Fight kulminerte med at de ikke ble tatt ut til årets by:Larm. I den forbindelse sendte by:Larm ut følgende melding om det som har skjedd:

Fitts For Fight (TouScene)

— De siste ukene har både medier og ulike blogger engasjert seg i debatten rundt bandet Fitts for Fight (FFF) og deres bruk av andre rettighetshaveres musikk. Rent konkret har det blitt påvist og godt dokumentert at bandet har benyttet en rekke fullstendige instrumentalkomposisjoner som er plukket opp på internet og brukt som basis for egen vokal. Opphavsmennene er ikke forespurt og heller ikke kreditert.

Etter at vi ble gjort oppmerksom på saken i desember har by:Larm hatt dialog med bandet og representanter for opphavsmennene for å få alle fakta på bordet. Det er klart at flere rettighetsspørsmål må avklares dersom bandet lovlig skal kunne benytte låtmaterialet slik det foreligger.

Siden Fitts for Fights deltakelse på by:larm baserer seg på de omstridte låtene avtalte vi på et tidlig tidspunkt at vi ville overvære bandets opptreden i Oslo 12. januar. Vi har etter konserten vurdert det slik at bandet trenger mer tid til å jobbe med eget materiale før det er grunnlag for å delta på by:Larm. Vi har derfor besluttet å kansellere deres opptreden i denne omgang og heller ta opp tråden ved en senere anledning.

Vi ønsker å understreke at svært mange musikere får hjelp fra andre i låtskriverprosessen eller fremfører andres materiale i sin helhet. Fitts for Fight har utvilsomt tilført det omstridte låtmaterialet noe det ikke hadde i utgangspunktet. Det er allikevel en forutsetning for oss at artister som opptrer har musikk som kan fremføres på lovlig vis, og vi ønsker ikke å oppmuntre til denne type virksomhet. Dersom rettighetene hadde vært klarert og de rette personene kreditert, så hadde bruken av andres bidrag vært uproblematisk for by:Larm.

Vi håper at man finner en løsning på den pågående konflikten og at FFF kommer sterkt tilbake med eget materiale senere.

Publisert:

Del: